Braşovenii vor putea avea acces la camerele video montate de Primărie

Braşovenii
vor putea avea acces la camerele video montate de Primărie

Braşovenii vor avea acces la imaginile de pe camerel video. FOTOAndrei Paul

Toate camerele din oraş vor fi conectate la sistemul live de pe site-ul Primăriei Braşov. Astfel, braşovenii vor putea avea acces la imagini începând de vineri.

Camerele au fost instalate acum doi ani în cadrul unui proiect cu o finanţare europeană de 9,7 milioane de lei. Camerele şi butoanele de panică care pot fi apăsate de oameni când se simt în pericol au fost montate în zone de risc pe străzi din Noua, Bartolomeu Nord şi Tractorul, dar şi în marile parcuri din oraş şi sub Tâmpa. Camere de supraveghere au fost montate şi în Piaţa Sfatului, în Piaţa Unirii, Livada Poştei, în zona Modarom, dar şi la intersecţia străzii Republicii cu Michael Weiss sau Diaconu Coresi.

Până acum imaginile ajungean doar în dispeceratul Poliţiei Locale. De vineri însă imaginile vor putea fi văzute pe sistemul live-cam de pe site-ul Primăriei, www.brasovcity.ro. „De vineri, oamenii  vor avea la dispoziţie 72 de camere, iar cele care se conectează în această perioadă sunt amplasate în zone aglomerate, în pieţe sau în alte zone de risc identificate în momentul implementării proiectului european“, a precizat Miklos Gantz, administratorul public al Braşovului.
 

citeste totul despre: