Braşovenii sunt invitaţi la „Marşul Roz“

Braşovenii
sunt invitaţi la „Marşul Roz“

Evenimentul se organizează la Braşov în fiecare an pe 1 octombrie. FOTOprinbrasov.ro.

În această seară, de la ora 18.30, îmbrăcaţi-vă în roz, puneţi-vă o eşarfă roz sau veniţi cu o floare în culoare roz la Modarom. De aici porneşte „Marşul roz”, acţiune care marchează, an de an, Ziua Internaţională de Luptă împotriva cancerului de sân.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul se va desfăşura pe traseul pe strada Mureşenilor, Piaţa Sfatului până la Centrul Cultural „Reduta”, care va fi iluminat în  roz. Aici veţi putea discuta şi cu doamne care luptă sau care au învins această boală necruţătoare. Iluminarea „Redutei” în  culoarea roz este parte a iniţiativei mondiale de iluminare în roz a unei clădiri-monument, ca un gest simbolic afiliat luptei împotriva cancerului la sân. 

Evenimentul este organizat de Asociaţia Bolnavilor de Cancer, împreună cu Fundaţia Renaşterea şi Centrul Cultural Reduta. „Cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei, cu o incidenţă în România de 7.929 cazuri noi pe an şi o mortalitate de 3.101 decese anual, potrivit statisticilor, iar îngrădirea accesului la terapii noi, inovatoare, de peste 1.900 de zile, nu va face decât să crească numărul acestor decese”, a declarat Cezar Irimia, preşedinte al Asociaţiei Bolnavilor de Cancer. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: