Braşovenii vor să râdă. Spectacole din Săptămâna Comediei, cu casa închisă

Braşovenii vor să râdă. Spectacole din Săptămâna Comediei, cu casa închisă

Săptămâna comediei este aşteptată cu mare interes la Teatrul Sică Alexandrescu din Braşov FOTO saptamanacomediei

Comedia are mare succes la Braşov. Cu o săptămână înainte de spectacol, biletele la una din piesele jucate la Săptămâna comediei erau deja epuizate. Alte spectacole se vor juca şi ele cu casa închisă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Între 2 şi 8 august, Braşovul cultural este în sărbătoare. 

Teatrul Sică Alexandrescu este gazda festivalului Săptămâna comediei, unul foarte aşteptat de iubitorii teatrului. Iubitorii Thaliei au luat cu asalt casele de bilete şi, cu o săptămână înainte de începerea festivalului, deja unul dintre spectacole era sold-out. La spectacolul Teatrului de Comedie, „Doi pe o bancă”, braşovenii s-au grăbit să îşi asigure un loc în sală, astfel că biletele s-au epuizat la scurt timp după punerea în vânzare. 
 
La scurt timp, alte două spectacole au ajuns să anunţe că vor fi cu casa închisă, respectiv „Noii infractori”, al Teatrului Naţional din Bucureşti, şi „Dragostea durează trei ani”, al Teatrului Griviţa. A opta ediţie a Săptămânii comediei de la Braşov vine, pe lângă cele 7 spectacole de teatru, şi cu câteva noutăţi. 
 
„Începând cu ediţia din acest an, festivalul are două secţiuni, una de teatru şi alta de film. 

O altă noutate este că secţiunea de teatru a devenit competiţională. Avem 5 spectacole în competiţia secţiunii. Este vorba de piese selectate după anumite criterii, cum ar fi să fi avut premiera în Braşov şi cu producţia în ultimii doi ani. Sunt şi două piese în afara competiţiei, una de la Teatrul Sică Alexandrescu din Braşov şi alta cu care vom închide această ediţie a festivalului, în seara galei de decernare a premiilor, musical-ul Familia Adams, un spectacol eveniment pentru Braşov”, a explicat Marian Gîlea, organizatorul evenimentului. 
 
Cealaltă noutate este faptul că vor fi prezentate şi filme clasice de comedie, într-o secţiune distinctă. Fiecare spectacol de teatru va începe la ora 19:00, la Teatrul Sică Alexandrescu, în timp ce filmele vor fi proiectate la Bastionul Ţesătorilor, începând cu ora 21:30.  
 
Sâmbătă şi duminică, de la ora 10:30, cei mici vor avea parte, tot la Bastionul Ţesătorilor, de două spectacole de teatru pentru copii. Intrarea la seara de film şi la teatrul pentru copii este gratuită. Pentru următoarele ediţii, organizatorii gândesc un program mai amplu şi diversificat.
 
„În viitor, ne gândim că adăugăm şi o secţiune de muzică, şi o secţiune de stand-up comedy, mai ales că, tot noi, am organizat în Braşov Stand-up Fest, festivalul de stand-up comedy şi vrem cumva să devină o parte din Săptămâna comediei şi, la fel, ne-am dori să avem şi o secţiune de teatru de stradă”, a mai spus Marian Gîlea.
 
Sptămâna comediei este un eveniment organizat de Asociaţia Culturală Fanzin, cu cofinanţare de la Primăria Municipiului Braşov.
 
Vă mai recomandăm:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările