Braşovenii s-au înghesuit să-şi plătească taxele şi impozitele locale

Braşovenii s-au înghesuit să-şi plătească taxele şi impozitele locale

Braşovenii au stat la cozi pentru a-şi plăti dările locale. FOTOAdevărul

În doar opt ore la ghişeele Direcţiilor Fiscale din Braşov s-au încasat 400.000 de lei. Braşovenii care achită integral impozitul până la 31 martie au 5% reducere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chiar dacă pe plan naţional există o ordonanţă de urgenţă care obligă autorităţile locale să mărească taxele şi impozitele locale, reprezentanţii Primăriei spun că la Braşov acest lucru nu se va întâmpla. Impozitele şi taxele locale au început să fie încasate de ieri (7 ianuarie) la toate administraţiile fiscale din oraş. Cuantumul lor nu a fost schimbat. În următoarele zile se aşteaptă aglomeraţie la toate ghişeele.

„ Ştim că Ordonanţa de Guvern ne obligă să majorăm taxele locale, dar există promisiuni că va există încă un act normativ care ne va da dreptul să alegem. Acesta din urmă nu a fost încă promulgat. Domnul primar a discutat cu toţi consilierii locali din comisia economică şi cu toţii au decis ca taxele şi impozitele locale să nu fie mărite anul acesta. În Codul Fiscal există o prevedere că orice act normativ trebuie adoptat la nivel local în 45 de zile, astfel că noi mai avem timp şi nu am încălcat legea print faptul că nu am mărit taxele. Credem că până la terminarea perioadei de 45 de zile va fi dată şi ordonanţa care ne dă dreptul să alegem dacă vrem să le majorăm sau nu. În cel mai rău caz, dacă acest act normativ nu va mai apărea vom decide mai întâi micşorarea taxelor cu 16% şi apoi mărirea lor tot cu 16%. Un lucru este cert: Braşovenii nu vor plăti anul acesta taxe şi impozite locale mai mari“, ne-a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt la Primăria Braşov.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre amenzi care au fost majorate cu 16%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: