Braşovenii sunt datori vânduţi la bănci

Braşovenii sunt datori vânduţi la bănci

Braşovenii nu mai pot să îşi plătească ratele la timp. FOTOArhivă.

În ultimul an, valoarea restanţelor la credite a crescut cu peste 200 de milioane lei, atingând un nivel record respectiv 1,16 miliarde lei.

Potrivit ultimului raport al Băncii Naţionale a României (BNR), la sfârşitul lunii august, valoarea debitelor neachitate se ridica la 1,16 miliarde lei. Cifra este mai mare cu peste 200 de milioane lei faţă de luna august 2012, când braşovenii aveau restanţe de  948 milioane lei. Ponderea cea mai mare o au restanţele aferente creditelor în moneda naţională, aproape 600 de milioane de lei. Raportul Băncii Naţionale mai scoate în evidenţă faptul că valoarea totală a creditelor în lei era la sfârşitul lui august de 2,384 miliarde lei, peste două miliarde de lei fiind în contul firmelor. Populaţia deţine în schimb, credite de consum de peste 600 milioane de lei şi numai 72 de milioane de lei pentru cumpărarea de locuinţe. În ceea ce priveşte creditele în valută, restanţele aferente acestor împrumuturi erau de în valoare de 565 milioane lei, scrie mytex.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: