Braşov: Sute de concedieri la Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Aristotel Căncescu susţine că este obligat să facă disponibilizări
Braşov: Aristotel Căncescu susţine că este obligat să facă disponibilizări

Un sfert din angajaţii instituţiei şi jumătate dintre cei de la Protecţia Copilului riscă să devină şomeri. Raportat la numărul de locuitori, Braşovul a primit cel mai mic buget din ţară, astfel că instituţiile sunt nevoite să reducă la sânge cheltuielile.

Nu rata: Afaceri cu sigilii şi inscripţii, reţetă anticriză

Câteva sute angajaţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Braşov sau ai instituţiilor din subordinea acestuia vor rămâne, în perioada imediat următoare, fără loc de muncă. Preşedintele CJ, a declarat astăzi că măsurile de restructurare sunt generate de bugetul extrem de mic alocat Braşovului în acest an. „Raportat la numărul de locuitori, judeţul nostru a primit cel mai mic buget din ţară. În aceste condiţii va trebui să facem concedieri“, a spus Aristotel Căncescu.

Edilul  a precizat că, dintre cele 250 de posturi din aparatul propriu al CJ Braşov, 100 trebuie desfiinţate. „Avem 45 de posturi neocupate, aşa că va trebui să dăm afară peste 50 de angajaţi. Deocamdată nu ştim pe ce criterii vom face concedierile, aşa că numai în pielea mea să nu fii“, a spus Aristotel Căncescu.

Problema ceea mai complicată se referă la funcţionarea, pe viitor, a Direcţiei pentru Protecţia Copilului, deoarece de acolo ar putea fi concediaţi până la jumătate dintre angajaţi. „Anul trecut, această instituţie a cheltuit aproape 40 de milioane de lei, iar anul acesta, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă emise zilele trecute, suntem obligaţi să ne descurcăm cu jumătate din această sumă. Nu ştiu acum numărul exact de concedieri, însă ele vor fi cu siguranţă destul de numeroase“, a spus Aristotel Căncescu.

„Cornul şi laptele”, fără finanţare

Aristotel Căncescu a mai spus că, anul trecut, s-a înregistrat un deficit bugetar de 18 milioane de lei, pentru Consiliul Judeţean şi instituţiile din subordine, “gaură” financiară care nu va putea fi acoperită în acest an. Ba, dimpotrivă. „Am calculat sumele necesare funcţionării acestor instituţii şi am ajuns la un necesar de aproape 60 de milioane de lei. Noi avem, însă, un buget de circa 53 de milioane de lei. Este imposibil să susţinem toate activităţile. Recunosc că nu mai putem finanţa programul  naţional „Cornul şi laptele”. Nici nu cred că ar fi necesar să alocăm bani pentru municipiul Braşov şi ar trebui să ne concentrăm pe comunele sărace, acolo unde acest program chiar este important”, a menţionat preşedintele CJ.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite