Braşov: Spectacol total oferit de cei mai valoroşi patinatori din lume GALERIE FOTO

Primul concurs de Grand Prix la patinaj artistic, destinat juniorilor, care se desfăşoară în aceste zile în incinta Patinoarului Olimpic din Braşov, şi-a încheiat prima zi de concurs după programul scurt al fetelor şi băieţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

După prima zi a Grand Prix-ului de patinaj artistic pentru juniori, reprezentantele României s-au situat abia pe locurile 21, 23 şi 26. Cel mai bine s-a clasat Sabina Măriuță, pe locul 21, cu 26.88 de puncte.

Pe locul 23 a terminat Sabina Paquire, cu 25.78 de puncte, iar pe poziția 26 se află Anca Ionescu, ea acumulând un punctaj de 25.24. La băieţi, reprezentanții României au ocupal locurile 16, Vlad Ionescu, respectiv 18, Zsolt Kosz. Primul a reușit să adune 38,77 de puncte, în timp ce Kosz a terminat cu 31.34 de puncte.


La feminin, din cele 29 de participante s-au evidenţiat reprezentantele Japoniei, Rusiei şi Statelor Unite. Yuki Nishino a reuşit cea mai bună evoluţie şi a acumulat 48,98 de puncte, fiind urmată de rusoaica Rosa Sheveleva, cu 47,54 de puncte şi americanca Kristine Kong, cu 47,08 puncte.


Marea surpriză a competiţiei a fost rusoaica de 14 ani, Elizaveta Tuktamisheva, pregătită de celebrul Evgeni Plushenko, care a prezentat în program o combinaţie de două sărituri triple, punctajul ei ducând-o pe locul 4, cu 46,61 de puncte. Astăzi are loc programul liber, care va stabili şi clasamentul general.


La băieți, programul scurt a fost dominat autoritar de reprezentanții Statelor Unite ale Americi, care au adus doi sportivi pe primele două locuri, după evoluții entuziasmante.


Joshua Farris, cu 67.03 puncte, a fost urmat de Keegan Messing, cu 65,33 puncte. Podiumul provizoriu a fost închis de japonezul Keiji Tanaka, după o evoluție ce a strâns 57,98 de puncte.


Deznodământul în concursul băieților va avea loc sâmbătă, după programul liber. Astăzi, de la ora 17.30 a început proba liberă în concursul fetelor, iar reprezentantele României vor intra în primele două grupe, după clasamentul zilei precedente.


Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:


citeste totul despre: