Braşov: „Săptămâna de rugăciune“ pentru credincioşi

Braşov: „Săptămâna de rugăciune“ pentru credincioşi

Săptămâna slujbelor si a rugaciunilor

Toţi braşovenii şi nu numai sunt invitaţi, de mâine, să asiste la slujbele organizate în perioada 18-25 ianuarie, la „Săptămâna de rugăciune" pentru credincioşi. Devenită deja o tradiţie, manifestarea este  adresată diferitelor etnii şi celor şapte biserici istorice din Braşov a ajuns la cea de-a 4-a ediţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul religios se adresează tuturor credincioşilor din Braşov, indiferent de etnie. „Faptul că ne întâlnim cu toţii este un lucru îmbucurător şi a devenit deja o tradiţie atât pentru noi cât şi pentru credincioşi", a declarat preotul Corneliu Gârbacea, de la Biserica Ortodoxă „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena".

Rugăciuni pentru binele tuturor

Tema din acest an a „Săptămânii de Rugăciune" este „Voi sunteţi martorii acestora!" (Luca 24,48) şi este legată de Învierea Domnului Iisus Hristos. „Ne rugăm pentru putere sufletească, înţelegere, pace şi speranţă. Evenimentul se bazează pe prietenie şi respect şi nu se doreşte o uniformizare, ci o bună înţelegere între noi. Cunoscându-ne mai bine învăţăm să ne respectăm", a declarat preotul Raduch Zsolt, de la Biserica Evanghelică-Lutherană.

Preoţii celor şapte biserici participante la proiect susţin că sunt bucuroşi că îi pot aduna pe credincioşi într-o singură biserică şi că pot contribui la prietenia dintre etnii. „În cadrul rugăciunilor pe care le-am susţinut în fiecare an, am dorit ca prezenţa lui Dumnezeu să fie printre noi. De aceea se susţin rugăciuni în toate cele trei limbi", a declarat Nagy Gyorgy Attila, de la Biserica Romană-Catolică „Inima Preasfântă a lui Isus".

Rugăciuni şi slujbe în fiecare zi

Începând de mâine, în fiecare biserică participantă va predica câte un preot de o altă confesiune în româna, maghiară şi germană. Slujbele se vor desfăşura în fiecare zi, de la ora 18.00. Vineri, 22 ianuarie, în Biserica Evanghelică C.A. (germană) „Sf. Bartolomeu" va avea loc o slujbă specială susţinută de enoriaşi.


Programul slujbelor

Luni - Biserica Romano-Catolică „Sfântu Petru şi Pavel", preotul Protopop Ilie-Claudiu Sita (greco-catolic);

Marţi - Biserica Evanghelică-Lutherană C.A. (maghiară), preotul Bartha Reka (reformat);

Miercuri - Biserica Neagră (germană), preotul Koszta Istvan (evanghelic-lutheran maghiar);

Joi - Biserica Unitariană de pe strada Victor Babeş nr.1, preot Paroh Ioan Herda (ortodox);

Vineri - Biserica Evanghelică C.A. (germană) „Sf. Bartolomeu", susţinută de enoriaşi;

Sâmbătă - Biserica Reformată  din Cetate, preotul Paroh Szasz Ferenc (unitarian);

Duminică - Biserica Ortodoxă Română „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena", preotul Paroh Mathe Vilmos (romano-catolic); Luni, Biserica Greco-Catolică „Sfântu Petru", preotul Paroh Kurt Boltres.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările