Braşov: Profesorii care vor fi disponibilizaţi îşi doresc salarii compensatorii şi venituri garantate

Braşov: Profesorii care vor fi disponibilizaţi îşi doresc salarii compensatorii şi venituri garantate

Sindicaliştii „luptă“ pentru profesorii care urmează să fie concediaţi, Foto: arhivă

Profesorul braşovean Florin Dobrescu, vicepreşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale susţine că executivul are o obligaţie morală faţă de disponibilizaţii din învăţământ care trebuie trataţi ca şi ceilalţi angajaţi, beneficiari ai unor măsuri de protecţie socială similare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) a solicitat, printr-o scrisoare deschisă, Guvernului şi Ministerului Educaţiei, adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să prevadă măsuri pentru diminuarea consecinţelor reducerii celor 15.000 de posturi din învăţământ.

Sindicaliştii solicită ca angajaţii din învăţământ care urmează să fie concediaţi să primească salarii compensatorii şi venituri garantate la nivelul salariului mediu net pe economie pentru cel puţin doi ani. Motivaţia sindicaliştilor este aceea că măsura executivului reprezintă o „disponibilizare colectivă".

Profesorul Florin Dobrescu de la Braşov şi vicepreşedintele FEN este de părere că o perioadă de doi ani ar asigura timpul necesar pentru o posibilă reconversie profesională. Astfel, profesorii care urmează să fie concediaţi ar avea timp să-şi găsească un loc de muncă, într-un alt domeniu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările