2014, anul parcărilor la Braşov. Două dintre ele vor rezolva criza de locuri din Poiana Braşov şi centrul oraşului

2014,
anul parcărilor la Braşov. Două dintre ele vor rezolva criza de locuri din
Poiana Braşov şi centrul oraşului

Aşa va arăta prima parcare verde din Braşov.

Edilii au reuşit să atragă fonduri europene pentru a face parcări în central oraşului şi în Poiana Braşov. Totul pentru ca turiştii să aibă la dispoziţie mai multe locuri de parcare. Investiţiile depăşesc 20 de milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parcarea din Poiana Mică va fi construită de firma braşoveană Conforest SA. Investiţia iniţială a fost estimară la 24.4 milioane de lei, iar compania câştigătoare a spus că poate face parcarea cu 13 milioane de lei.  Parcarea din Poiana Mică va fi amplasată vizavi de Restaurantul Căprioara, iar accesul în parcare se face pe la parter, din drumul care leagă oraşul de staţiunea Poiana Braşov. Şoferii care au maşini pe GPL nu îşi vor putea lăsa maşina în moderna parcare. Vor fi două căi de acces, din şoseaua principală, dotate cu bariere, iar accesul se va face pe baza unui tichet.

Tot în zona intrării va exista o tabelă electronică unde vor fi afişate atât numărul de locuri libere existente, cât şi locul de parcare repartizat celui care va intra. De aici, maşinile se vor distribui către locurile de parcare urmând un circuit clar, zona de circulaţie fiind cu sens unic. Plata se poate face la automatele de plată, localizate la parter şi la subsol, dar şi în holurile de acces spre ieşire.

Această variantă clasică de parcare este avantajoasă deoarece presupune costuri mai mici faţă de o parcare automatizată, dar presupune o suprafaţă construită mai mare. Un alt avantaj îl constituie faptul că nu există rampe de acces sau de ieşire din parcare, deoarece a fost valorizată panta naturală a terenului. Astfel, accesul în parcare se va face la parter, pe latura de NE, de la cota superioară a terenului, iar ieşirea se realizează două niveluri mai jos, pe latura opusă a clădirii, direct la cota de teren de pe latura de SV, spre complexul Silver Mountain.

Parcare suspendată în Poiană

În staţiune se va mai construi un nivel peste actualul amplasament şi capacitatea de parcarea se va dubla şi urmând ca existe în zonă 700 de locuri. Parcarea va include şi un terminal pentru transportul public de persoane, un punct de informare turistică, spaţii destinate închirierii de echipamente sportive, de depozitare a bagajelor şi puncte de taxare.

Parcare lângă magazinul Star

Noua parcare de la Spitalul Militar „Regina Maria“ va avea 306 locuri.  Proiectul presupune realizarea unei parcări multietajate, care va avea şapte niveluri. Patru din ele sunt subterane. Parcarea va avea două intrări, două ieşiri, acces pietonal separat, scări de acces şi lift, totul pe o suprafaţă de 3.795 de metri pătraţi. Din cele 306 locuri de parcare pe care le va avea, 182 vor fi situate pe nivelurile din subsol, iar 124 pe nivelurile supraterane. Lucrarea este exeutată de firma Bog Art, iar investiţia este de 14 milioane de lei.

Parcare verde la bibliotecă

Parcarea ar urma să aibă 348 de locuri, iar construcţia să se realizeze pe Dealul Warthe, exact în spatele clădirii bibliotecii. Aceasta va fi integrată în peisaj şi singurele lucruri vizibile vor fi intrarea (care se va face din actuala parcare din Livada Poştei printre clădirea bibliotecii şi cea a transformatorului), dar şi lateralele fiecărui nivel, care vor fi dispuse în trepte. Acoperişul parcării va fi înierbat, astfel că zona va arăta în continuare ca un deal, dar în interiorul său vor fi amenajate cele patru niveluri, fiecare dintre acestea urmând să aibă o suprafaţă de aproape 3.000 de metri pătraţi.

Suprafaţa construită desfăşurată a înregii parcări va fi de 11.772, 72 mp, iar cele mai mule locuri de parcare, respectiv câte 96, vor fi fi la nivelele II şi III. La primul nivel vor fi amenajate şi opt locuri speciale destinate persoanelor cu handicap.

Pe aceeaşi temă:

Zece motive să vizitezi Braşovul în 2014

Cetăţile Braşovului, pline de mister

citeste totul despre: