Braşov: Motoare turate, în comuna Teliu

Zeci de pasionaţi de cai putere au participat astăzi la cea de-a patra etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop. De la eveniment nu au lipsit nici premierele. Un tânăr de 16 ani a participat pentru prima oară la un astfel de concurs.

Ştiri pe aceeaşi temă

Încă de la ora 10.00, cei 58 de piloţi înscrişi în competiţie, printre care şi fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu au făcut „cunoştinţă" cu traseul de concurs. Campionatul a fost împărţit în două secţiuni, una dedicată maşinilor de epocă şi alta celor moderne.

S-au adunat aici cei mai buni piloţi de viteză pe traseu montan. Toţi trebuie să parcurgă un anumit traseu, iar cine are cel mai bun timp, câştigă", a spus Dorin Toma, unul dintre oraganizatori, cu peste treizeci de titluri de campionate naţionale de raliuri.

O singură prezenţă feminină

Singura femeie înscrisă în competiţia de la Teliu este Oana Obădescu, care ne-a mărturisit că este foarte interesant să se mişte într-o lume a bărbaţilor. „Uneori este greu, dar în general este foarte distractiv, mă simt foarte bine, fac ceea ce îmi place cel mai mult şi asta e tot ce contează", a spus tânăra. Oana conduce un Mitsubishi tunat şi este din Cluj Napoca.

Primul minor la o  astfel decompetiţie

Florin Tincescu (16 ani), din Piteşti este cel mai tânăr pilot din competiţia de la Teliu. Puştiul este primul care participă la o competiţie de acest gen, la vârsta de 16 ani, de când a fost permisă înscrierea minorilor la campionatele de viteză în coastă.


Particip la competiţii de gen de cinci ani. Sunt vicecampion naţional la slalom paralel şi am particip la foarte multe competiţii Rally Plus. Conduc de la vârsta de cinci ani, dar nu la raliuri", a spus puştiul.

Florin conduce una dintre cele mai puternice maşini din concurs, un Citroen C2, cu Motor de 14 şi 140 de cai putere.

Cu prilejul acestui eveniment, circulaţia a fost restricţionată pe DN 10, tronsonul de drum km 119 - km 126, până la ora 18.00.


Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările