Braşov: Lecţii de gătit cu copii de grădiniţă

Copii de 5 şi 6 ani s-au strâns ieri în Piaţa Sfatului din centrul Braşovului pentru a se întrece în reţete de mâncăruri. Iniţiativa de a-i lăsa pe cei mici să gătească le-a aparţinut reprezentanţilor grădiniţei „Heidi“, din Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Prin aceste lecţii de gătit vrem să-i învăţăm pe copii să mănânce sănătos, să aleagă alimentele corecte, să se dezvolte frumos, să aibă încredere în ei şi să socializeze unii cu alţii. Astăzi nu au gătit numai copii de la noi de la grădiniţă, ci şi cei care s-au aflat cu părinţii în Piaţa Sfatului", a spus Raluca Urzică, directoarea grădiniţei.

Cei zece pici şi-au luat rolul de bucătari în serios şi au făcut totul ca la carte. Primul preparat pe care l-au gătit a fost salata „Popey". „Nu e greu să găteşti. Cel mai mult mi-a luat să curăţ spanacul, dar m-am descurcat", a spus Irina Biro, o fetiţă de cinci ani.

După ce au terminat cu salata, micii bucătari au preparat o cremă de „ciocolată". „Este făcută din miere, nucă măcinată şi pudră de roşcove. Este foarte sănătoasă, iar la gust este ca o cremă de ciocolată", a dezvăluit reţeta Raluca Urzică. 

Cei mai mândri de realizările preşcolarilor au fost părinţii. „Copiii trebuie învăţaţi de mici să mănânce sănătos şi corect. Când gătesc, îl iau şi pe fiul meu în bucătărie, să mă ajute să fac mâncare şi îi face o plăcere deosebită", a spus Anca Ţermure, mămica unui băieţel de 6 ani. Organizatorii evenimentului spun că vor repeta cât de curând lecţiile de gătit pentru copii. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările