Braşov: Investitori italieni, interesaţi de produsele tradiţionale româneşti

O delegaţie a companiei italiene DUE A, care are o experienţă de peste 50 de ani în construcţii agro-alimentare, s-a aflat azi la Braşov, pentru a identifica posibilitatea realizării unei investiţii în judeţ. Investitorii au fost însoţiţi de şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Dorin Enache.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii de afaceri italieni, care în prezent activează în Peninsulă şi în Cehia, şi-au exprimat intenţia de a deschide şi o reprezentanţă în România, care va avea sediul la Braşov. Ei au explicat că sunt interesaţi în a lansa proiecte împreună cu asociaţiile de producători autohtone şi cu administraţiile publice locale, în sistem de parteneriat public-privat, pentru înfiinţarea unor centre de procesare de produse cu denumire de origine controlată. Acest sistem presupune promovarea produselor tradiţionale de origine animală, atât din carne, cât şi din lapte, fabricate în condiţii standard de igienă.

Investitorii au explicat că au experienţă în proiecte derulate cu fonduri europene, construcţiile micro-industriale pe care le vor ridica putând fi finanţate şi în sistemul de tranşe stabilit de normele UE.

În opinia prefectului Ion Gonţea, acest gen de proiecte este binevenit într-un judeţ ca Braşovul, având în vedere că produsele rezultate vor putea fi achiziţionate atât de consumatorii casnici, în sistem comercial, cât şi pentru aprovizionarea unităţilor turistice: „Este important să putem valorifica potenţialul local, mai ales că Braşovul are numeroase reţete tradiţionale de valoare, care pot fi promovate atât la nivel naţional, cât şi internaţional, iar folosirea standardelor UE de prelucrare va fi un atu în accesarea pieţelor europene. În perioada imediat următoare vom lansa discuţii cu administraţiile locale şi cu fermierii braşoveni pentru a identifica viitoare oportunităţi de colaborare în acest domeniu cu partenerii italieni".


Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările