FOTO Grecii de la Olympus au lansat Familia Braşoveanu, o gamă de lactate locală cu lapte colectat doar de la fermele din Braşov

FOTO Grecii de la
Olympus au lansat Familia Braşoveanu, o gamă de lactate locală cu lapte
colectat doar de la fermele din Braşov

Familia Braşoveanu se adresează tuturor locuitorul de sub Tâmpa.

Produsele vor fi distribuite în 100 de magazine şi supermarketuri din Braşov. Laptele folosit la prepararea produselor este colectat de la fermele din Braşov de la peste 600 de metri altitudine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Produsele din gama Familia Braşoveanu reprezintă un brand local, iar pe etichetă a fost pusă o poză cu Biserica Neagră. Laptele, brânza şi iaurtul din această gamă ajung în 24 de ore la raft. Fabrica de Lapte Braşov a grecilor de la Olympus colectează zilnic 50 de tone de lapte de la 30 de ferme din judeţ.  Laptele este imediat prelucrat, iar în 24 de ore produsele ajung pe rafturi. „ Am început ca o companie de familie şi suntem deja la a treia generaţie. Avem o experienţă de 80 de vrem să continuăm tradiţia. La Braşov se simţim ca acasă şi am lansat această gamă ca o apreciere pentru braşoveni. Vrem să ajutăm economia locală“, a spus Dimitrios Sarantis, preşedintele Grupului Tyras.

Doar pentru braşoveni

Compania îşi propune ca noul brand să fie prezent în toate magazinele din oraş. „Familia Braşoveanu s-a născut din dorinţa de a dărui braşovenilor produse delicioase, realizate din cele mai proaspete ingrediente. Gama Familia Braşoveanu cuprinde iaurt, lapte şi telemea de oaie, capră şi vacă. Dacă vom avea suficientă materie primă, în 2014 ne vom extinde şi la smântână, sana, lapte bătut şi chefir . Ne-am bucura dacă Familia Braşoveanu ar ajunge în casele tuturor braşovenilor“, a spus Ilias Pliatsikas, director general Fabrica de Lapte Braşov.

O afacere de succes

Grecii au deschis acum trei ani o fabrică de 25.000 de metri pătraţi la Hălchiu. La Fabrica de Lapte se produc şi lactate din gama Oly şi Olympus. 70% din producţie merge la export în Grecia, Bulgaria, Spania, Italia şi Germania. Fabrica a ajuns de la 20 la 250 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 245 de milioane de lei în 2013. Pentru 2014 se estimează o cifră de afaceri de 330 de milioane de lei. Olympus a investit până acum în România 70 de milioane de euro, iar în 2014 sunt prevăzute investiţii de 6 milioane de euro.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: