FOTO Drum forestier între cartierul Noua şi Timişul de Jos. Braşovenii vor putea face aici drumeţii montane

FOTO Drum forestier
între cartierul Noua şi Timişul de Jos. Braşovenii vor putea face aici
drumeţii montane

Drumul face legătură între Noua şi Timişul de Jos..FOTO Andrei Paul, Primăria Municipiului Braşov, powered by Nikon

Noul drum forestier Crucur face legătura între cartierul Noua, zona Grădinii Zoologice şi Timişul de Jos, în zona gării CFR. Amenajarea lui, dar şi a altor nouă drumuri forestiere este finanţară din fonduri europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scopul amenajării drumului Crucur este de a acesibiliza zona forestieră, atât pentru valorificarea ei din punct de vedere economic, cât şi pentru a putea asigura lucrările de silvicultură. Nu în ultimul rând, se doreşte şi dezvoltarea activităţilor de agrement din această zonă, în principal cele legate de drumeţii.
 

„Sunt foarte mulţumit de modul în care se derulează lucrările la acest drum, deja peste 50% dintre acestea au fost executate. Acum am ajuns la partea cea mai grea, zona dinspre Timişul de Jos, care este stâncoasă în cea mai mare parte şi unde trebuie să folosim dinamita pentru a putea realiza amenajarea. Acest drum, pe lângă rolul lui de drum forestier, are şi rolul de zonă pentru drumeţii. Vorbim de aproape 10 km de plimbare uşoară prin pădure, departe de zgomotul oraşului şi sunt sigur că în foarte scurt timp după finalizarea lui, mai ales că va fi practicabil şi iarna, va deveni o alternativă la drumeţiile pe Tâmpa sau pe Drumul Vechi“, a declarat primarul George Scripcaru la finalul vizitei din teren.

Drumul forestier Crucur se racordează la reţeaua urbană de drumuri din municipiul Braşov, având punctul iniţial în vecinătatea Grădinii Zoologice Braşov, şi se desfăşoară ca drum de versant până în culmea ce delimitează UB V Noua de UB IV Postăvarul. Traseul drumului este tot pe versant până la întâlnirea Văii Larga Mică. De aici drumul este drum de vale, apoi înfăşoară Valea Largă Mare şi din nou devine drum de versant. Drumul va mai înfăşura doua văi paralele cu Valea Largă Mare, iar după ce trece culmea se va încheia ca drum de vale de-a lungul Văii Lungă şi se va racorda la Drumul Forestier Varna în km 3 + 47 al acestuia. Punctul final al Drumului Forestier Crucur este în localitatea Timişul de Jos, în zona Halta CFR Timişul de Jos.

Alte nouă drumuri vor fi reabilitate

Proiectul cuprinde de asemenea reabilitarea a nouă alte drumuri forestiere. La trei dintre acestea, respectiv Troainer – 1,376 km, Valea Popii – Noua – 2,136 km şi Lamba – 3,071 km, lucrările sunt deja în desfăşurare. Anul viitor vor intra în reabilitare şi celelalte şase drumuri forestiere, respectiv Vama Mare – 2,000 km, Varna – 2,513 km, Vama Mică – 0,900 km, Valea cu Apă – Putreda – 1,600 km, Pietrele lui Solomon – Valea cu Apă – 3,900 km şi Valea Cetăţii – Răcădău – 1,200 km.

Lungimea totală a drumurilor forestiere din cadrul acestui proiect, inclusiv a drumului, Crucur, este de 28,369 km. Valoarea lucrărilor este de 4,82 milioane lei, fonduri europene.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: