Braşov: Diaconu Gabriel a descoperit soluţia energetică ideală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşoveanul şi-a investit toţi banii şi timpul în cercetare şi a făcut câteva decoperiri revoluţionare în domeniul motoarelor electrice.

Profil
NĂSCUT: 18 martie 1948
STUDII: Specializare Transporturi electrice uzinale
FAMILIE: căsătorit, 2 copii

Gabriel Diaconu a fost pasionat de legile fizicii încă din copilărie. Pe atunci însă, nici nu visa că va ajunge să facă adevărate cercetări în domeniu. „Pierdeam timpul prin laboratoare, mă interesau multe lucruri în domeniu, dar nu atât de mult, încât să îmi dedic viaţa cercetării”, îşi aminteşte braşoveanul.

Magneţii, prima dragoste


Braşoveanul recunoaşte că primele cercetări le-a început datorită magneţilor. „M-a intrigat respingerea acelor magneţi într-o anumită poziţie a lor. Aşa am început încet, încet să construiesc mici dispozitive. De la unul la altul, vedeam lucruri tot mai complexe şi sesizam alte fenomene”, povesteşte Gabriel Diaconu.

Motoare electrice

A început să construiască motoare electrice în urmă cu aproximativ 15 ani. A făcut lucruri simple, dar diferite de cele clasice, după cum chiar el explică. „Am făcut un motor electric pe care l-am testat pe o maşină şi am avut rezultate foarte bune. E mic, dar duce mult. Pe baza lui am conceput motorul electric care nu trebuie încărcat. E capabil să ducă şi maşina şi în acelaşi timp să şi încarce un alt rând de baterii. Sistemul se inversează când se termină bateriile care sunt folosite. Nu mai trebuie ţinute la priză cum sunt cele realizate până acum”, povesteşte braşoveanul.

Descoperire revoluţionară


Gabriel Diaconu se poate lăuda că a făcut cea mai mare descoperire din domeniul energetic. Braşoveanul a realizat o maşină electrică ce funcţionează pe baza unui principiu total diferit de cele convenţionale. Aceasta este capabilă să debiteze mai multă putere utilă, electrică şi mecanică, decât consumă. „Este în contradicţie cu legile termodinamice şi conservării energiei. Eu pot însă demonstra concret că este posibil. Poate fi folosită la generare de energie electrică independentă şi 100% ecologică. Nu depinzi nici de vânt, nici de soare. Practic, maşina absoarbe de la priză o anumită cantitate de energie şi scoate o cantitate şi de mii de ori mai mare”, se laudă cercetătorul.

Bani de pe două tiruri

Laboratorul de lucru şi l-a făcut într-o cămăruţă a casei. În urmă cu doi ani şi-a făcut şi o firmă de cercetare pentru a primi finanţări pentru continuarea cercetărilor, la care este unic patron şi angajat.  Din vânzarea a două autotrenuri a reuşit să îşi continue cercetările. „Nu îmi pare rău pentru că am ajuns la o decoperire uimitoare. Orice cercetător şi-ar dori o asemenea performanţă. Regret însă că nu mai am bani pentru a perfecţiona această maşinărie. Mi-aş dori să găsesc un partener care să mă finanţeze pentru că e clar că aceasta este viitorul în domeniul energetic”, mai spune cu oarecare regret braşoveanul. Omul a reuşit să obţină brevet pentru invenţia cu titlul „Motor de curent continuu, cu magneţi permanenţi”. Alte 2 invenţii ale braşoveanului îşi aşteaptă brevetul.

Întrebări şi răspunsuri

Ce vă doriţi cel mai mult acum?

D.C.: Visul meu este să găsesc un finanţator să pot continua. Ar avea şi el de câştigat şi eu mi-aş urma chemarea. Investiţia a fost mare şi eu am mers, conştient de asta, până la epuizare financiară.

Cum v-a sprijinit familia?

D.C.: Eu i-am neglijat total. Intru în laborator şi nu mă mai scoate nimeni de acolo. Mă gândesc doar la acest proiect. Din fericire familia m-a înţeles.

Ce-i place

„Îmi place foarte mult să pescuiesc, dar şi la asta am renunţat de când m-am dedicat total tehnicii. Când mă voi mai linişti cu asta voi merge din nou la peşte pentru că mă simţeam foarte relaxat şi îmi făcea bine“, spune cercetătorul.

Ce nu-i place

„Nu îmi mai place să fumez. Nu mai pot suporta fumul de ţigară. Înainte mâncam ţigara şi am ajuns acum să nu o mai suport“, mai spune omul. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite