Concert caritabil pentru trubadurul Braşovului. Humberto Aguilar a rămas paralizat în urma unui accident vascular

Concert caritabil pentru trubadurul Braşovului. Humberto Aguilar a rămas paralizat în urma unui accident vascular

Humberto Aguilara cântat zilnic, timp de zece ani pe strada Republicii. FOTOAdevărul.

Asociaţia Culturală „Museion“ organizează joi, 4 iulie 2013, de la ora 20.00, la Studioul de Teatru „Museion” din Piaţa Enescu nr. 2, spectacolul „Volver”, de reîntoarcere în viaţa artistică a cantautorului chilian Humberto Aguilar.

În urmă cu zece luni, compozitorul şi interpretul pe care cu toţii îl cunoaştem ca „Trubadurul de pe Republicii“, a suferit un accident vascular, ce i-a afectat atât partea dreaptă a corpului, cât şi vorbirea. Însă în încercarea sa de recuperare şi prin eforturile susţinute ale sale, ale familiei şi cu ajutorul prietenilor, pas cu pas, Humberto revine. Şi se întoarce într-un concert surpriză!

Muzica sa, poeziile sale vor prinde viaţă prin aportul soliştilor: Bardocz Peter, Anamaria Nicoară, Cristian Popescu, Ciprian Dachi, Almei (fiica lui Humberto), a naistei Georgia Gulea, pianistului Mihai Tîrnovschi, a percuţionistului Felix Mircea Moldovan, a traducătoarei Ana-Luiza Marc şi a actorului Silvian Duică. Însuşi Humberto Aguilar va cânta, însă numai vocal, neputându-se acompania, ca pe vremuri, la chitară. La concert, vor putea fi achiziţionate CD-uri cu muzica lui Humberto. Intrarea la acest eveniment este de 10 lei.

România, ţara de adopţie

Humberto Aguilar s-a născut în Chile în 1954. A iubit muzica de copil şi a devenit profesor. De la vârsta de 24 de ani, chilianul a ales să-şi ia viaţa în propriile mâini şi să cutreiere lumea. Multe au fost drumurile pe care le-a străbătut şi activităţile în care a fost implicat. În tot acest timp nu a încetat să cânte la chitară. În România a ajuns în anul 1999. Atunci, a vizitat mai multe oreşe şi sate din ţara noastră, a fost fermecat de frumuseţea lor şi s-a întors în 2002 şi s-a stabilit la Braşov. S-a căsătorit şi are o fetiţă de opt ani.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: