Braşov: Amenzi de peste 16.000 lei pentru magazinele de vise

Braşov: Amenzi de peste 16.000 lei pentru magazinele de vise

Magazinul de vise de pe strada Lungă a fost controlat de poliţişti. Foto: Stelian Grăjdan

Echipe mixte de control au verificat, astăzi, nouă magazine de vise de pe raza municipiului Braşov, unde se comercializau produse sau substanţe cu efecte psihoactive.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipele de control constituite astăzi au avut în componenţă polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Braşov, Poliția Municipiului Braşov, comisari din cadrul Gărzii Financiare Braşov, comisari din cadrul Oficiului de Protecţie a Consumatorilor Brasov, inspectori din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, inspectori din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare Braşov şi inspectori din cadrul Direcţiei Judeţene de Agricultură Braşov.

„În urma verificărilor efectuate la cele nouă locaţii au fost ridicate 105 probe din substanţele care erau expuse spre comercializare şi s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 16.000 lei“, potrivit comisarului şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt IPJ Braşov. Absolut toate probele ridicate vor fi supuse expertizării pentru a se stabili dacă acestea conţin substanţe interzise de lege sau dacă în componenţa acestora se regăsesc substanţe care prezintă pericol de vătămare a sănătăţii.

Tot astăzi a fost dispusă măsura suspendării activităţii unei societăţi comerciale care punea în vânzare astfel de produse etnobotanice fără a respecta reglementarile financiar-fiscale în domeniu.

De asemenea, locaţiile identificate şi controlate funcţionau la data controlului, deşi aveau activitatea suspendată de către comisarii din cadrul CJPC Braşov, motiv pentru care reprezentanţii legali ai acestor societăţi au fost invitaţi în data de la sediul acestei instituţii pentru a li se aplica sancţiuni contravenţionale cu privire la încălcarea interdicţiei de funcţionare.


Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările