Braşov: Şcoală de fotografie, la Viscri

Braşov: Şcoală de fotografie, la Viscri

Braşov: Şcoală de fotografie, la Viscri

Fundaţia Calea Victoriei şi Atelier Photon organizează, în localitatea braşoveană Viscri, Şcoala de vară de fotografie, în două serii, respectiv în perioada 4-11 iulie şi 11-18 iulie.


În cadrul şcolii de vară de la Viscri participanţii vor putea urma ateliere de fotografie,  teoretice şi practice, susţinute de fotograful şi profesorul Marius Iacob. Locul în care se va desfăşura şcoala le permite participanţilor să se concentreze timp de şapte zile pe fotografie şi le oferă cu generozitate subiecte fotografice: cetatea, biserica, oamenii locului, viaţa la sat, tradiţii, pădurea, precizează Agerpres.

Retras de la drumul mare ce leagă Braşovul de Sighişoara, satul Viscri adăposteşte una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săseşti, una din cele şase înscrise în patrimoniul mondial UNESCO. Numeroase case din sat au fost refăcute de Fundaţia Mihai Eminescu, astfel încât participanţii la şcoală pot avea o imagine despre cum arăta un frumos sat săsesc înainte de decăderea din perioada comunistă.

Deşi mai sunt puţini saşi în sat (vorbitori ai un dialect luxemburghez din secolul XII, secol în care au venit în acest loc), aceştia sunt extrem de activi în refacerea patrimoniului local, în conservarea unor tradiţii şi meşteşuguri locale, precum şi în promovarea specificului zonei printr-un turism rural care respectă tradiţia şi o duce mai departe. Unele gospodării sunt ca acum un secol, curtea şi acareturile, iar interioarele caselor păstrează fotografii, obiecte decorative şi mobilier tradiţional original. În apropierea satului este o pădure unde trăiesc animale sălbatice, printre care lupi şi căprioare.