O nouă amânare pentru Autostrada Braşov-Comarnic. Traseul se va schimba. Autorităţile iau în calcul şi o autostradă între Braşov şi Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada Braşov-Cormanic va avea 58 de kilometri. FOTOArhivă.
Autostrada Braşov-Cormanic va avea 58 de kilometri. FOTOArhivă.

Licitaţia pentru autostrada Braşov-Comarnic este din nou amânată, de data aceasta din cauza unor modificări la traseul şoselei.

Viitoarea autostradă Braşov-Comarnic nu va mai trece prin centrul staţiunii Buşteni, recent renovată, porţiunea respectivă de drum urmând să fie înlocuită cu un tunel. Traseul autostrăzii va fi modificat în zona staţiunilor Sinaia, Buşteni şi Predeal. Ca să nu fie afectată infrastructura staţiunilor, noua conducere a CNADNR doreşte construirea unui tunel de 10 kilometri, ce va fi împărţit în trei porţiuni: una la Sinaia, una la Buşteni şi alta la Predeal.

Tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov se compune din două secţiuni: Comarnic-Predeal (în lungime de 36,2 km) şi Predeal-Cristian (21,8 km). Traseul autostrăzii va cuprinde 18 tuneluri, cu o lungime totală de 2.890 de metri. Finanţarea pentru autostradă de de 6,6 miliarde de lei.

Autostradă între Braşov şi Sibiu?

Factorii de decizie din România tind să tragă spre noua variantă a autostrăzii Nădlac – Bucureşti prin menajarea unei autostrăzi între Braşov şi Sbiu, pe la Făgăraş, în defavoarea tronsonului Sibiu – Piteşti. Noul şef al CNADNR susţine această variant. „Trebuie să găsim alte soluţii pentru a face legătura Coridorului IV rutier cu Bucureştiul. Am identificat varianta autostrăzii Sibiu-Braşov şi atunci Coridorul IV va avea traseul prin Braşov. În acelaşi timp, ne gândim şi la viitoarea autostradă Braşov-Bacău, finanţată tot din bani europeni”, a precizat şeful CNADRN, citat de newsbv.ro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite