Bradul de Crăciun, direct de la pepinieră. Care sunt preţurile anul acesta

Bradul de Crăciun, direct de la pepinieră. Care sunt
preţurile anul acesta

Brazii vor apărea în pieţe după 15 decembrie.FOTOgetty.

Brazii vor ajunge în pieţe după 15 decembrie. Anul acesta se vor vinde şi direct de la pepiniera Regiei Pădurilor Kronstadt. Brazii de la stat vot costa maxim 50 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regia Publică a Pădurilor Kronstadt a anunţat că va scoate la vânzare după data de 15 decembrie brazi de Crăciun. Preţurile nu vor depăşi 50 de lei. Majoritatea Brazilor se vor vinde direct din peipinieră, dar cei proveniţi din confiscări vor ajunge şi în pieţe.  Braşovenii care vor un brad direct de la pepinieră trebuie să meargă pe strada Panselelor la sediul regiei să îl achite, după care îl pot ridica de la pepiniera de la Brădet.

Pe lângă brazii de la stat, care sunt cei mai ieftini, în pieţe vor ajunge şi comercianţi particulari. Se estimează vă preţurile vor fi între 40 şi 70 de lei pentru un brad natural românesc şi între 100 şi 200 de lei pentru cei de import.  În marile magazine, brazii naturali sunt de import şi costă între 70 şi 3.500 de lei, iar cel mai scump are şase metri şi se vinde şi în rate.

O alternativă la brazii naturali sunt cei artificiali care se găsesc în toate magazinele. Cei de până la 1,5 metri se găsesc la preţuri cuprinse între 40 şi 150 de lei, iar cei mai mari pot ajunge până la 400 de lei. Avantajul lor este că por fi folosiţi mai mulţi ani, iar investiţia se recuperează. Asta dacă nu sunteţi conservatori şi doriţi un brad natural.

 

 

citeste totul despre: