Biserica Evanghelică îi dă replica lui Aristotel Căncescu în scandalul clădirilor retrocedate

Biserica Evanghelică îi dă
replica lui Aristotel Căncescu în scandalul clădirilor retrocedate

Muzeul de Artă este în plin centrul Braşovului. FOTOArhivă.

După ce preşedinţele Consiliulului Judeţean  a anunţat într-o conferinţă de presă că instituţia pe care o conduce nu poate plăti chirii exorbitante pentru clădirile retrocedate, Biserica Evanghelică susţine că nu vrea să facă bani de urma acestor locaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre clădirile retrocedate Bisericii Evanghelice se numără cele în care funcţionează Maternitatea, Muzeul de Artă şi cel de Etnografie. Preşedintele Aristotel Căncescu a declarat de mai multe ori că nu poate plăti o chirie restantă de 300.000 de euro şi mici mii de euro chirie lunară pentru clădirrile în care funcţionează cele trei instituţii.

De cealaltă parte reprezentanţii Bisericii Evanghelice spun că situaţia nu stă deloc aşa. „ Biserica Evanghelică doreşte să aducă la cunoştinţa opiniei publice că valorile chiriilor comunicate de reprezentanţii C.J. Braşov nu au nicio bază reală. Biserica Evanghelică nu a solicitat niciodată plata unor chirii restante în cuantum de 300.000 euro pentru Muzeul de Artă şi Muzeul de Etnografie. Chiria reală solicitată este de 12 lei/m.p. pentru Muzeul de Artă, de 10 lei/m.p. pentru Muzeul de Etnografie iar pentru Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie S. D. Sbârcea (Maternitatea) de 2 lei/m.p. Până în prezent Biserica Evanghelică nu a încasat chirii pentru niciunul dintre imobilele ocupate de instituţiile subordonate sau coordonate de C. J. Braşov (este vorba de perioade care încep de la 6 luni şi ajung până la 6 ani la unele imobile)“, se arată în comunicatul Bisericii Evanghelice.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: