Bea şi Sandra, cei mai noi locatari ai Grădinii Zoologice Braşov

Bea şi Sandra, cei
mai noi locatari ai Grădinii Zoologice Braşov

Cămilele au fost aduse de la Circul Globus. FOTOZoo Braşov

Cele două cămile au fost aduse de la Circul Globus şi s-au adaptat fără probleme. Anul acesta, la Zoo Braşov vor ajunge şi mai multe suricate.

Grădina Zoologică Braşov a adus în aceste zile două femele de cămilă bactriană albe de la Circul Globus Bucureşti. Bea şi Sandra, ambele în vârstă de patru ani, s-au alăturat celor doi masculi din aceeaşi specie, aduşi în 2016 de la aceeasi instituţie. Integrarea celor două femele a decurs fără probleme. Relocarea animalelor la grădini zoologice din ţară a fost decisă în urma incendiului din 2016 care a distrus parcul Circului din Bucureşti în care erau ţinute animalele care nu mai erau folosite în spectacole, din cauza vârstei sau a altor probleme. Ulterior a intervenit şi interdicţia de a folosi animale sălbatice în reprezentanţii.

Tot la Braşov, anul acesta vor fi aduse şi câteva suricate (un fel de manguste) de la alte parcuri zoologice din ţară şi din străinătate. Acesta vor avea un ţarc de 85 de metri pătraţi, iar amenajarea adăpostului costă 745.000 de lei. Anul trecut la Grădina Zoologică Braşov au fost amemajate acvarii uriaşe pentru caimani şi alţi peşti exotici, a fost adusă o femelă jaguar şi 17 lebede de la Cetatea Făgăraş. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: