FOTO Bazinul Olimpic de cinci stele şi Sala Sporturilor vor fi gata la finele acestei luni

FOTO Bazinul Olimpic de cinci stele şi
Sala Sporturilor vor fi gata la finele acestei luni

Sala Sporturilor a fost modernizată total pentru prima dată în ultimii 30 de ani. FOTOSimona Suciu

După mai multe amânări generate de vreme şi blocarea fondurilor cele două mari investiţii ale Braşovului sunt aproape de finalizare. În total investiţia la cele două baze sportive se ridică la 30 de milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bazinul Olimpic a fost ridicat de zero şi a costat 7 milioane de euro. Pe lângă bazinul olimpic cu zece culoare, la subsol va mai exista o piscină pentru copii şi una pentru persoane cu dizabilităţi. Noul bazin va avea 4.800 de metri pătraţi şi zece culoare, faţă de 2.800 de metri pătraţi şi opt culoare.

„Braşovul este unul dintre oraşele din România care pune la dispoziţia cetăţenilor cele mai multe şi variate facilităţi sportive, de la Patinoarul Olimpic, la pârtii de schi, săli de sport, până la aparatele de fitness din parcurile braşovene, iar în curând acestora li se vor adăuga noul bazin şi noua sala a sporturilor", a declarat primarul George Scripcaru.

 Noua construcţie va fi pe trei niveluri, iar, în total, vor fi 900 de locuri în tribune, de o parte şi de alta a bazinului, urmând ca la subsol să fie alte două bazine mai mici, unul pentru copii şi altul pentru persoane cu dizabilităţi.

Reabilitarea şi modernizarea bazinului olimpic din Braşov a fost estimată la şapte milioane euro. Consiliul Local Braşov a aprobat încă din 2007 studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici, iar în 2009 a fost aprobată cererea de preluare de către Compania Naţională de Investiţii. Astfel, 70% din finanţare a venit de la Guvern, iar edilii au trebuit să suportedoar 30% din costuri.

Competiţii de polo

Conform proiectului, Bazinul de înot va putea fi utilizat atât de sportivii de performanţă, pentru antrenamente, cât şi de copiii care doresc să ia cursuri de înot sau de persoanele care doresc să se relaxeze sau să facă tratament. Primarul a precizat că în noul bazin de la Braşov se vor putea desfăşura şi competiţii de polo şi chiar să se dezvolte acest sport şi la Braşov.

Totodată, complexul sportiv va mai fi dotat la subsol şi cu o zonă de recuperare pentru sportivi(care va include cabinete medicale, bazin, duşuri, grupuri sanitare, vestiare), saună, masaj şi hidroterapie. La etaj va exista un cabinet antidoping, dar şi un foaier, unde vor fi baruri, iar pe timp de vară o terasă cu şezlonguri.

Bazinul de înot de la Braşov a fost construit în 1978, fiind reparat şi consolidat între anii 1986-1987, de atunci realizîndu-se doar mici modificări, reparaţii ori amenajări, care însă nu au împiedicat degradarea din ce în ce mai accentuată a clădirii. De aceea, s-a decis ca să fie ras din temelii, iar noua construcţie să fie făcută de la zero.

Sala Sporturilor va avea 1500 de locuri

Sala Sporturilor „D.P. Colibaşi" a intrat în reabilitare în 2011. Construită în anul 1975, Sala Sporturilor „D.P. Colibaşi" nu a suferit niciun proces semnificativ de modernizare. Primele lucrări mai serioase de reabilitare la baza sportivă au avut loc în luna februarie a anului 2005, înaintea partidelor de tenis din Cupa Davis, dintre România şi Ucraina. În acea perioadă a fost schimbat, pentru prima dată, parchetul. La sfârşitul anului 2009, complexul sportiv a trecut printr-un proces de modernizare prin care s-au mărit suprafaţa de joc şi numărul de locuri din tribune.

Pentru ca şi Sala Sporturilor să aibă o nouă faţă a fost nevoie de o investiţie de 10,7 milioane de lei. Clădirea a fost izolată şi s-au montat noi geamuri termopan. S-a construi un lift şi scări exterioare care asigură accesul la nivelele superioare. S-au montat sisteme de supraveghere performante. În plus, s-au contruit noi spaţii pentru casa de bilete, standuri expoziţionale, o sală de conferinţe, un centru Spa, birouri şi un cabinet medical.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: