Banca Mondială vrea autostradă şi tren de mare viteză între Braşov şi Bucureşti

Banca Mondială
vrea autostradă şi tren de mare viteză între Braşov şi Bucureşti

Reprezentanţii Băncii Mondiale au avut o întâlnire la Primăria Braşov. FOTOAndrei Paul.

Specialiştii de la Banca Mondială au avut o întrevedere cu autorităţile din Braşov unde s-au discutat care sunt priorităţile de dezvoltare în următorii ani şi ce investiţii vor avea prioritate la finanţările europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Principala recomandare a specialiştilor a fost că autorităţile trebuie să se concentreze în continuare pe dezvoltarea zonei Bucureşti – Braşov, una dintre principalele axe de dezvoltare din România, respectiv crearea unei legături puternice între cele două regiuni prin construcţia autostrăzii, dar şi introducerea unui tren de mare viteză. Aceste studii au fost comandate de Ministerul Dezvoltării tocmai pentru ca banii europeni din viitoarea tranşă să fie împărţiţi în funcţie de necesităţi şi în vederea dezvoltării regionale, scrie newsbv.ro

Din bani europeni va fi introdus şi sistemul de iluminat inteligent care va duce la economii serioase la buget. În plus, se gândeşte un plan pentru realizarea unui transport în comun eficient în zona metropolitan. Pe viitor s-ar putea introduce autobuze electrice şi pe biogaz.

„Nu am aşteptat ca Banca Mondială să ne recomande ce să facem pentru o mai bună mobilitate pe componenta de transport public, astfel ca braşovenii să se deplaseze mai uşor dinspre şi înspre municipiu, dar şi să reducem poluarea, şi am făcut din timp o strategie. Avem deja proiecte privind îmbunătăţirea infrastructurii de transport şi introducerea sistemului de ticketing sau de monitorizare prin GPS a autobuzelor”, a explicat primarul George Scripcaru, citat de newsbv.ro .

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: