Bacalaureat 2015 Subiecte Matematică şi Istorie. „Să iau 5.00, că mă trimite mama la mare la Mamaia“

Bacalaureat 2015 Subiecte Matematică şi Istorie. „Să iau 5.00, că mă trimite mama la mare la Mamaia“

Elevii au ieşit fericiţi de la examen deşi au recunoscut că la Matematică nu s-au prea descurcat. FOTOAdevărul.

Proba de matematică la Bacalaureatul 2015 Braşov a fost cea care le-a pus probleme multor elevi care ar fi extrem de fericiţi dacă ar lua măcar un 5.00. La Istorie părerea generală a fost că se putea trece uşor, dar că subiectele nu au tocmai cele la care se aşteptau elevii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bacalaureat 2015 Matermatică Braşov

Elevii de profilul tehnologic nu s-au dat prea tare de ceasul morţii cu matematica. La o oră şi jumătate de la începerea examenului au început să iasă valuri, valuri din săli. Cu telefonul la ureche şi câte o ţigară în colţul gurii, tinerii se rugau pentru un singur lucru: să ia notă de trecere. Veseli de parcă se aşteptau să ia 10.00, elevii au recunoscut că matematica este cea mai urâtă probă a Bacalaureatului şi chiar dacă nu s-au descurcat foarte bine,  acest lucru nu le-a stricat buna dispoziţie. „Sper să iau 5.00, nu 2.00, ca la simulare“, a spus o elevă. „Power! Să iau 5.00 cu voia lui Dumnezeu“ striga un alt elev. „Să trec că îmi ia mama bilet la mare la Mamaia, asta vreau, un 5.00“, a mai spus un alt elev.

Pentru detalii legate despre subiectele de la Bacalaureat 2015, proba la matematică, şi rezolvarea lor, consultaţi aceste articole:

Subiecte Matematică Bacalaureat 2015

Rezolvare Subiecte Matematică Bac 2015, la Adevărul Live de la 12:00

Au fost şi elevi care sperau la note puţin mai mari. „Subiectele nu au fost grele, chiar accesibile pot spune. Eu nu sunt foarte bună la matematică şi am ştiut tot, în afară de integrală. Din ce am vorbit cu colegii şi ei tot acolo au avut cele mai multe probleme. Sper la un 7.00“, a spus Ioana Coman.

A treia oară cu noroc

Dacă elevii care au dat pentru prima dată Bacalaureatul 2015 nu erau prea interesaţi de note, mult mai serios a fost un elev care dădea pentru a treia oară proba. A recunoscut că  la primele două examene nu s-a pregătit foarte bine, dar acum este sigur că va lua notă de trecere. „Subiectele au fost uşoare decât la celelalte două examene pe care le-am picat. Am făcut şi meditaţii anul acesta, dacă altfel nu a mers. Voi lua 7.00. De data asta sunt sigur că am trecut“, a spus tânărul care a absolvit Liceul Silvic din Braşov.


 

Bacalaureat 2015 Istorie Braşov. „Dacă citeai măcar odată materia luai notă de trecere“

Subiectele de la examenul de istorie de la Bacalaureatul 2015 nu au fost dificile, dar candidaţii care au susţinut proba spun că vor lua note de trecere, însă nu prea bune.

La Centrul de Examinare de la Colegiul „Nicolae Titulescu“ primii care au ieşit pe poarta liceului aveau privirea în pământ şi au refuzat să stea de vorbă cu părinţii şi cei care îşi aşteptau prietenii. După o oră şi jumătate a început să iasă grosul.

Am avut cel mai mare noroc din viaţa mea. Noroc că m-a obligat diriga (profesoară de istorie - n.r.) să învăţ exact lecţia care mi-a picat la examen“, le-a povestit o elevă colegilor.

Însă, optimismul ei nu este împărtăşit de toţi, care speră la note de 6.00-7.00 la acest examen. „ Au fost om subiectele, au fost accesibile. Puteau scrie ceva şi cei care nu erau foarte bine pregătiţi. Eu spun că se putea lua uşor notă de trecere“, a spus Precan Bianca.

„Am scris vreo cinci pagini. La Istorie nu e ca la Matematică. Dacă citeşti materia, dacă treci prin ea ai şanse mari să iei un 5.00. Subiectele nu mi s-au părut nici foarte grele, dar nu ne prea aşteptam să ne pice aşa ceva“, a spus o altă elevă.

Citeşte şi:

Subiecte Matematică Bac 2015. Rezolvare subiecte, la Adevărul Live de la 12:00. Adevarul.ro a publicat toate variantele de subiecte de la matematică

Subiecte Istorie Bac 2015. Elevii susţin miercuri proba obligatorie a profilului. Adevarul.ro a publicat subiectele la Istorie

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările