Avocata lui Cristian Cioacă susţine că Elodia a părăsit ţara în septembrie 2007

Avocata lui Cristian Cioacă susţine că Elodia a
părăsit ţara în septembrie 2007

Cristian Cioacă se află de trei luni în arest. FOTO:Adevărul.

Maria Vasi susţine că are date de la Interpol cum că Elodia trăia în septembrie. Procurorii susţin că au probe clare că avocata a murit în noaptea de 29/30 august 2007.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avocata fostului poliţist Cristian Cioacă a cerut, astăzi, la Curtea de Apel Braşov, care judecă recursul în dosarul de infracţiuni informatice, conexarea acestui dosar cu cel de omor. Maria Vasi a susţinut că are date de la Interpol care ar arăta că Elodia Ghienscu ar fi părăsit ţara în septembrie 2007. 

Ea a mai precizat că există dovezi judiciare care arată că expertiza făcută asupra laptopului Elodiei confirmă că avocata ar fi lucrat pe laptoptul respectiv după data de 30-31 august 2007 şi că ar fi redactat o cerere de amânare într-o cauză pe care o avea pe rol în instanţă în 6 septembrie, cerere care poartă semnătura Elodiei.

Au existat suspiciuni că noi ne ascundem după afirmaţia că Elodia ar fi moartă. Noi nu contestăm nicio împrejurare dată de lucrările dosarului şi cerem să fie aduse la lumină. În sala de judecată am depus dovezi judiciare din dosarul de omor“, a spus Maria Vasi citată de Mediafax.

Solicitatea vine la doar câteva zile după ce Cristian Cioacă a dar statul român în judecată la CEDO pe motiv că nu i s-au respectat drepturile şi nu s-a luat în calcul variant plecării Elodiei ci doar cea a crimei.

Rechizitoriul procurorilor infirmă însă cele spune de Maria Vasi. Anchetatorii susţin că este clar că Elodia a murit în noaptea de 29/30 august. În document se arată că avocata nu a cerut noi acte de identitate, deşi îşi uitase buletinul la un oficiu poştal din Braşov. În plus nu a vorbit cu nimeni la telefon şi nu a încercat să scoată bani din niciunul dintre conturile bancare pe care le deţinea. 

Anchetatorii mai scriu în rechizitoriu că inculpatul ar fi încercat să dea impresia că are informaţii conform cărora Elodia a intrat în programul de protecţie a martorilor, dar acest lucru s-a dovedit a fi fals. În plus nu există niciun indiciu protrivit căruia Elodia ar fi vrut să plece. Avocata a fost căutată în 190 de ţări prin Interpol, dar nu a existat niciun indiciu că ar fi în viaţă. În toamna anului trecut Elodia a fost declarată moartă pe cale judecătorească.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: