Autobuzele turceşti cumpărate la Braşov au probleme încă din primele zile. Cazul este asemănător cu cel de la Bucureşti

Autobuzele turceşti cumpărate la Braşov au probleme încă din primele zile. Cazul este asemănător cu cel de la Bucureşti

Braşovul plăteşte 114 milioane de lei pentru 105 autobuze Karsan. FOTO: Facebook / Primăria Braşov

Noile autobuze turceşti ale Braşovului au probleme din primele zile. Cazul seamănă cu cel de la Bucureşti, unde autobuzele Otokar produse în Turcia le-au dat mari bătăi de cap angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti (STB).

Ştiri pe aceeaşi temă

Noile autobuze introduse în circulaţie la Braşov pe 8 ianuarie 2019 au început să aibă probleme. Vehiculele sunt marca Menarinibus şi sunt fabricate în Turcia de compania Karsan. Primele  patru autobuze achiziţionate de Primăria Braşov au fost introduse în circulaţie miercuri, 9 ianuarie.

În total, autorităţile locale au achiziţionat 105 astfel de autobuze, utilizând un credit obşinut de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare. Valoarea investiţiei în cele 105 autobuze se ridică la 114 milioane de lei.
 
Numai că primele probleme au apărut încă de la început. Astfel, Potrivit Braşov Metropolitan, Ovidiu Bucurei, directorul companiei de transport public din Braşov, a recunoscut că unul dintre autobuze a a avut deja o defecţiune la sistemul de închidere a uşilor, iar şoferul a considerat că din cauza acestei probleme călătorii nu pot fi transportaţi în condiţii de siguranţă. De asemenea, au existat probleme şi cu validatoarele automate, care nu au funcţionat sau au funcţionat cu erori.
 
 
Cazul este asemănător cu cel de la Bucureşti, unde municipalitatea a cumpărat tot autobuze turceşti, însă marca Otokar. Presa a relatat pe larg despre problemele şi defecţiunile întâmpinate de şoferii RATB încă din primele zile. Primăria Bucureşti a reacţionat atunci, iar angaţii service-ului Otokar au verificat mai multe autobuze şi au încercat să remedieze defecţiunile acolo unde a fost cazul, însă alte probleme au apărut în următoarele zile.
 
Citeşte şi
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: