Au început lucrările la şoseaua ce va lega cartierul Tractorul de Triaj

Au început lucrările la şoseaua ce va lega cartierul Tractorul de Triaj

Muncitorii au început lucrările în zona sediului RAT Braşov. Foto: Bogdan Crăciun

Lucrările la noua şosea care va face legătura între străzile Hărmanului şi 13 Decembrie au început în forţă săptămâna aceasta şi sunt programate a se finaliza în martie 2013.

Ştiri pe aceeaşi temă

Costul investiţiei este de 30,8 milioane de lei, iar banii provin din fonduri europene, contribuţia Primăriei fiind de 502.000 de lei.

Deocamdată, se lucrează la capătul dinspre strada Hărmanului, în zona sediului RAT Braşov, unde muncitorii au început să lărgească deja carosabilul, şoseaua urmând a avea patru benzi, iar de zilele viitoare se va trece la dezafectarea reţelelor care nu mai sunt folosite. Practic, strada va începe de pe 13 Decembrie, din zona fostului depou de tramvaie, va traversa fosta platformă Tractorul, va trece pe lângă REMAT, peste Timişul Sec unde se va construi un pod, iar capătul va fi pe actuala stradă din faţa RAT Braşov. Cele două sensuri de mers vor fi separate de un scuar verde.

Vedeţi aici proiectul sensului giratoriu de pe strada Hărmanului

Şoseaua va avea doi kilometri, se vor construi patru sensuri giratorii, unul la intersecţia cu strada Hărmanului, două în zona fostei platforme industriale Tractorul, iar ultimul se va amenaja pe 13 Decembrie, la intersecţia cu Independenţei. „Acest obiectiv va dezvolta o legătură directă între zona de intrare în Braşov dinspre Sfântu Gheorghe şi cartierul Tractorul şi practic vom descongestiona traficul în zona Gării - Aurel Vlaicu", a explicat primarul George Scripcaru.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările