Astăzi intră în vigoare noul regulament de parcare. Primăria şi-a lua un dispozitiv special pentru a-i prinde pe cei care nu plătesc locul

Astăzi
intră în vigoare noul regulament de parcare. Primăria şi-a lua un dispozitiv
special pentru a-i prinde pe cei care nu plătesc locul

Abonamentul de parcare în centru va costa 457 de lei pe an.

Edilii au un aparat electronic care scanează numărul maşinii şi află imediat dacă şoferul respectiv a plătit sau nu parcarea. În plus Primăria a decis că braşovenii care au déjà închiriate locurile de parcare nu trebuie să demonteze tringhiul galben. Cei care vor închiria un loc de acum înainte nu mai au voie să monteze opritoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dispozitivul Primăriei arată imediat dacă taxa este plătită. Braşovul este al doilea oraş din ţară care foloseşte aceste aparate, după Timişoara.  „Acest sistem a fost folosit până acum doar pentru parcările publice, respectiv pentru a vedea pentru care dintre maşinile parcate s-a achitat taxa prin SMS. De acum, vom extinde sistemul şi la parcările de reşedinţă. Este foarte uşor să îi depistăm astfel, pe cei care nu îşi plătesc taxa. Pur şi simplu, angajaţii de la Serviciul de Parcări vor trece cu acest dispozitiv pe lângă locurile de parcare de reşedinţă şi vor scana numerele. Automat, pe ecranul aparatului sunt precizate toate datele despre respectivul autoturism, iar în cazul în care se află pe un alt loc decât cel pentru care plăteşte taxa sau nu plăteşte deloc taxă de parcare, apare o avertizare. La prima abatere conducătorul auto primeşte un avertisment, însă la a doua va primi amendă“, a explicat Attila Radnoti, director executiv al Direcţiei Tehnice din Primăria Braşov, citat de newsbv.ro.

Totodată, reprezentanţii Primăriei Braşov au ţinut să facă unele precizări şi în ceea ce priveşte folosirea sistemelor de blocare a locurilor de parcare. Astfel, braşovenii care au deja montate astfel de opritoare nu sunt obligaţi să le demonteze. De astăzi înainte însă, oricine îşi închiriază un loc de parcare de reşedinţă nu mai are voie să îşi monteze astfel de sisteme. În plus pentru zona central se va înfiinţa un abonament care costă 457 de lei pe an.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: