Aristotel Căncescu se retrage din Media. A cedat televiziunea Mix 2 după  ce DNA l-a pus sub urmărire penală

Aristotel Căncescu se retrage din Media. A
cedat televiziunea Mix 2 după  ce DNA l-a
pus sub urmărire penală

Aristotel Căncescu este cercetat de DNA pentru fapte de corupţie. FOTOArhivă.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare a societăţii Canaris SRL, care îl are ca asociat unic pe Aristotel Căncescu, de cedare cu titlu gratuit a licenţei audiovizuale pentru televiziunea generalistă Mix 2 din Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Mediafax, televiziunea a fost cedată către societatea Necom Advertising SRL, ai cărei acţionari sunt Florentin Cozmolici (95%), care este collaborator vechi al televiziunii Mix şi Mihaela Nechita (5%). La şedinţa CNA au fost prezenţi Florentin Cozmolici şi Onelia Pescaru, reprezentantul societăţii Canaris.

Onelia Pescaru a spus că motivul cedării licenţei televiziunii Mix 2 este acela că acţionarul acestei firme, Aristotel Căncescu, „doreşte să predea afacerile din media treptat“. „A început cu această cesiune. Nu ştiu ce planuri are mai departe. În principiu, aceasta este intenţia, să se retragă", a spus Onelia Pescaru, citată de Mediafax.

Aristotel Căncescu mai deţine licenţele postului de radio Super FM şi ale televiziunilor Mix TV şi TVF, prin societatea Canaris SRL.

Deşi reprezentanţii Canaris spun că Aristotel Căncescu a decis încă din august să se retragă din media, decizia vine după de preşedintele Consiliului Judeţeam Braşov a fost pus sub urmărire penală de DNA. Aristotel Căncescu (PNL), este cercetat în libertate, sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie privind atribuirea preferenţială de contracte pe bani publici. În plus potrivit procurorilor Căncescu ar fi primit în schimbul influenţei sale, publicitate la MIX de la firmele favorizate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: