Aproape 300 de vitezomani amendaţi în două zile. Nouă şoferi au depăşit viteza legală cu mai mult de 50 de km/oră

Aproape 300 de vitezomani amendaţi în două zile. Nouă
şoferi au depăşit viteza legală cu mai mult de 50 de km/oră

Poliţiştii au prins nouă şoferi care depăşireră cu mai mult de 50 de km/orp viteza legală. FOTOArhivă.

Poliţiştii braşoveni au făcut mai multe razii în cadrul unei campanii menite să le atragă atenţia şoferilor că viteza ucide. În doar două zile au dat aproape 300 de amenzi.

Poliţiştii rutieri au acţionat în 22 şi 23 august pentru prevenirea şi combaterea nerespectării regimului legal de viteză, în baza unui plan de acţiune naţional al Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române.

„Poliţiştii au acţionat zilnic cu 10 autospeciale şi aparatul radar portabil Trucam şi au aplicat 272 sancţiuni contravenţionale. De asemenea, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, au fost reţinute 9 permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice“, a declarat Liviu Naghi, purtător de cuvânt la Poliţia Braşov.

În primele şase luni ale anului 2016, la Braşov au avut loc 174 de accidente. 42 de oameni au murit şi alţi 173 au fost grav răniţi. Alte 73 de persoane au scăpat cu răni uşoare. 

Viteza excesivă este una dintre principalele cauze ale producerii de accidente grave. Poliţiştii au câteva sfaturi pentru şoferi, sfaturi care vă pot salva viaţa:

Respectaţi viteza legală de circulaţie, în orice situaţie.

Adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de trafic şi drum.

Efectuaţi manevra de depăşire numai după o temeinică asigurare. Renunţaţi la depăşiri riscante.

Păstraţi distanţa corespunzătoare între autovehicule în mers.

Nu vorbiţi la telefon în timp ce conduceţi, concentraţi–vă atenţia asupra traficului.

Utilizaţi centura de siguranţă oricât de scurt ar fi traseul pe care-l parcurgeţi.

Nu vă grăbiţi să ajungeţi la destinaţie atunci când vă simţiţi obosiţi.

Creşterea vitezei autovehiculului provoacă mărirea proporţională a distanţei de frânare pe care nici cel mai bun conducător auto nu o poate compensa printr-o reacţie mai rapidă.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: