Andreea Moldovan, aşteptată cu flori la Braşov. Fostul secretar de stat de la Sănătate a lipsit de la întâlnirea cu fanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Moldovan, aşteptată cu flori la întoarcerea de la Ministerul Sănătăţii FOTO Captură video
Andreea Moldovan, aşteptată cu flori la întoarcerea de la Ministerul Sănătăţii FOTO Captură video

Fostul secretar de stat de la Sănătate, medicul epidemiolog Andreea Moldovan, a fost aşteptată cu flori la intrarea în Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, după ce a fost demisă din Ministerul Sănătăţii

Fostul secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a fost aşteptată cu flori de câţiva braşoveni, în faţa Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov. 

Andreea Moldovan a fost director al unităţii spitaliceşti înainte să plece la minister şi a anunţat că se va întoarce la vechiul loc de muncă, imediat ce a fost demisă. 

Câţiva braşoveni care au apreciat activitatea medicului la minister sau înainte să plece la Bucureşti au aşteptat-o la intrarea în spital, cu buchete de flori. 

„Meritele, profesionalismul şi curajul trebuie promovate, trebuie apreciate şi trebuie recunoscute de către cetăţeni. Doamna Moldovan a făcut ceea ce foarte puţini din sistemul de Sănătate ar face şi anume şi-a asumat o responsabilitate foarte mare, a mers alături de Vlad Voiculescu şi a încercat să schimbe lucrurile în sistem. Clasa politică, aşa cum arată ea acum, se pare că nu a dorit acest lucru şi noi vrem să tragem un semnal de alarmă să se înţeleagă că profesionalismul şi curajul trebuie recunoscute şi respectate”, a spus Ciprian Hohocea. 

andreea moldovan foto inquam photos

Sursa Inquam Photos

Un alt braşovean a fost bolnav de Covid-19 încă în perioada stării de urgenţă de anul trecut şi a fost tratat de medicul Andreea Moldovan, chiar în spitalul în faţa căruia a aşteptat-o cu flori. Ioan Bobiţ a fost unul dintre primii braşoveni care au fost intubaţi şi, după ce doctorul Moldovan l-a îngrijit, a trecut cu bine peste boală. „Am fost pacientul ei şi este un om foarte ok li un medic extraordinar. A încercat să schimbe sistemul. Eu am venit pentru că sunt unul dintre mulţii pacienţi ai ei şi merită să vadă că suntem alături de ea”, a spus fostul pacient. 

Unul din cei mai cunoscuţi activişti braşoveni, Radu Hossu, a dorit şi el să o încurajeze pe Andreea Moldovan şi să-şi arate aprecierea. „Am venit pentru a-mi arăta aprecierea faţă de oamenii curajoşi care lucrează în sistemul medical şi care, în ultimul timp, sunt mai mulţi acuzaţi ca fiind criminali şi asasini, ceea ce este, evident o eroare din partea celor care fac acest lucru şi am venit să le arătăm că există o parte a societăţii care îi apreciază şi îi susţine şi îşi doreşte să le ridice moralul, măcar, prin acest gest. Mi-aş dori să existe în fiecare oraş – Braşovul ar putea fi un model, prin gestul de astăzi – şi România să facă asemenea gesturi de apreciere faţă de medici”, a spus Radu Hossu. 

Medicul nu a ajuns la spital cât timp au aşteptat cei câţiva braşoveni, însă directorul interimar – cel care o înlocuieşte de când a plecat la Bucureşti – a ieşit pentru câteva minute şi le-a mulţumit celor care îi susţin pe medici. „Le mulţumim foarte mult, în numele colegilor noştri şi în numele doamnei Andreea Moldovan. Toţi colegii au ajuns la un stadiu de oboseală accentuată şi orice reacţie negativă apărută în presă îi afectează. Acest gest contează foarte mult pentru noi, deoarece astfel de gesturi au lipsit în ultima vreme”, a transmis directorul interimar al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, Emil Mailat. 

Vă mai recomandăm:

 

Unde se relaxau Năstase şi Ţiriac, în urmă cu jumătate de secol, când erau în plină glorie

 

12 maşini avariate la Braşov de un şofer din Bucureşti. Ce i-a spus acesta unui membru al echipajului SMURD

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite