Americanii studiază mecanica după cartea unui profesor braşovean

Americanii studiază mecanica după cartea unui profesor braşovean

Profesorul Ioan Goia a publicat peste 300 de lucrări ştiinţifice. FOTObrasovultau.ro.

Cartea „Mecanica Materialelor”, recent apărută  în limba engleză, în Statele Unite ale Americii, îl are ca autor pe cunoscutul profesor universitar Ioan Goia.

Chiar dacă a împlinit 79 de ani, nu renunţă la studiu. Profesorul Goia pregăteşte acum al doilea volum de „Mecanica Materialelor”,  pentru a fi tipărit peste ocean, de o editură tehnică de prestigiu. Membru important al comunităţii academice braşovene,  Ioan  Goia provine dintr-o familie implicată în viaţa politică şi intelectuală a României, tatăl fiind  un  renumit profesor de matematică la Colegiul Andrei Şaguna, iar mama făcând parte din familia Mureşenilor.

În urmă cu câţiva ani, un matematician  american a participat la o conferinţă tehnică la Braşov şi a studiat manualul de rezistenţa  materialelor al  profesorului Ioan  Goia. A fost impresionat de complexitatea acestuia şi  i-a propus să-l traducă în Statele Unite, sub egida Institutului tehnologic din Massachusetts, instituţie aflată în fruntea universităţilor de profil din lume. Profesorul  Goia a publicat  300 de lucrări ştiinţifice şi peste 15 cărţi şi a coordonat 10 lucrări de doctorat, scrie brasovultau.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: