Amenzi pentru şoferii care nu respectă benzile pentru biciclişti sau parchează pe trotuar

Amenzi pentru şoferii care nu respectă benzile pentru biciclişti
sau parchează pe trotuar

Unii şoferi parchează pe unde apucă. FOTOPoliţia Locală.

Poliţiştii locali dau în fiecare zi amenzi şoferilor indisciplinaţi, care opresc sau chiar staţionează pe pistele de biciclişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru unii şoferi regulile de circulaţie sunt făcute doar ca să fie încâlcate. Parchează pe pistele pentru biciclişti sau chiar pe trotuar, deşi în oraş sunt amenajate parcări publice. Cea de la Spitalul Militar de exemplu are mereu locuri disponibile, dar unii şi şoferii nu vor să meargă pe jos câţiva metri.

Conform rapoartelor elaborate, de la începutul acestui an,  poliţiştii loxali au amendat aproximativ câte 25 de şoferi pe lună pentru parcare neregulamentară. Astfel, dacă în prima jumătate a acestui an s-au înregistrat 142 de încălcări ale Codului Rutier în ultimele două luni (iulie, august ) au fost aplicate aproape 50 de sancţiuni în valoare totală de aproximativ 6300 de lei şi punctele de penalizare pe permisele auto aferente.

Rutieriştii de la Locală au acţionat în tot acest timp şi în urma sesizărilor venite din partea braşovenilor, în vederea fluidizării circulaţiei pentru pietoni şi biciclişti, în zonele unde şoferii indisciplinaţi au încercat să pună stăpânire pe benzile destinate vehiculelor cu două roţi, dar şi pe trotuare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: