Amanta lui Dracula ar putea deveni un nou brand al Braşovului

Amanta lui Dracula ar putea deveni un
nou brand al Braşovului

Păpuşa care o înfăţişează pe Katarina ar putea deveni brand turistic. FOTObzb.ro

Vlad Ţepeş, cunoscut sub numele Dracula, a devenit cunoscut în toată lumea, la fel ca şi Castelul Bran. Acum, o scriitoare vrea să o facă celebră şi pe amanta lui, Katarina, o săsoaică din Şchei cu care domnitorul a avut cinci copii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Povestea Katarinei este dezvăluită de cartea scriitoarei Ileana Gafton Dragoş. Păpuşa făcută de scriitoare ar putea deveni un nou brand al Braşovului şi va fi prezentată autorităţilor locale. Lansarea cărţii  „Amanta secretă a lui Dracula, Katharina din Corona“, a avut loc la Galeria KronArt. „Este vorba de o săsoaică de 17 ani, personaj care se pare că a existat în realitate, descoperit de către istoricul Diana Bertha Krauser. Eu doar am pus cap la cap informaţiile primite de la dânsa, am cercetat atent povestea şi am dat-o publicităţii. Este un simbol feminin local din perioada Evului Mediu, care dacă este bine pus în valoare poate aduce Braşovul din nou în prim plan. Orice poveste de dragoste este primită foarte bine de cititori. Aşa cum mitul lui Dracula este cunoscut de toată planeta, îmi doresc ca această păpuşă să devină un proiect la nivelul judeţului sau chiar al întregii ţări, putând fi un nou brand al oraşului sau al zonei“, povesteşte Ileana Gafton.

Ţepeş a vrut să se căsătorească cu Katarina

Domnitorul Vlad Ţepeş a ajuns pentru prima dată la Braşov în 1438 când a participat la o invazie a turcilor. În 1442 a fost ajutat de Ioan Corvin să evadeze şi să se stabilească la Braşov. În acel an Vlad Ţepeş s-a căsătorit cu Anastasia-Maria, nepoata reginei Poloniei.

După ce a fost izgonit de pe tron după o domnie de doar câteva luni, Vlad Ţepeş se stabileşte la Braşov, înr-o casă fortificată aflată pe actuala stradă Constantin Lacea. Aici o întâlneşte pe  Katarina Siegel o tânără de 17 ani deosebit de frumoasă, crescută la mănăstire. Reuşeşte să o cucerească, iar Katarina îi devine amantă şi îi stă alături 20 de ani.

Legenda spună că Vlad Ţepes vroia să se căsătorească cu Katharina, dar rigorile religiei nu îi permiteau, deşi avea 5 copii cu amanta din Braşov. I-a scris, chiar, de două ori Suveranului Pontif, Papa Pius II, cerându-i o scrisoare de indulgenţă pentru a i se anula căsătoria cu prima soţie, Anastasia Holszanska, nepoata reginei Poloniei. Soţia sa a murit însă în 1462 când s-a sinucis pentru a nu ajunge pe mâna turcilor. Vlad Ţepeş a fost trimis în temniţă. După moartea lui Ţepeş, Katharina, ajunsă la 39 de ani, s-a întors la mânăstirea unde copilărise. Deşi nu s-au căsătorit niciodată, Vlad şi Katharina au avut cinci copii: Vladislav, Catherina, Christian, Hanna şi Sigismund. Ţepeş s-a îngrijit de toţi urmaşii săi, lăsându-le moştenire pământuri şi case.

Pe aceeaşi temă:

Dracula promovează Braşovul peste hotare

Castelul lui Dracula, obiectivul turistic nr1 al României

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: