Alte două semafoare cu buton, în Tractorul şi la Piaţa Dacia. Ele înlocuiesc limitatoarele de viteză

Alte două semafoare cu buton, în Tractorul şi la Piaţa Dacia.
Ele înlocuiesc limitatoarele de viteză

Semafoarele înlocuiesc limitatoarele de viteză. FOTOPrimăria Braşov

De săptămâna viitoare semafoarelor vor fi complet funcţionale. Ele au apărut la mai multe treceri de pietoni ca o măsură de limitarea a accidentelor rutiere. La Braşov cele mai multe accident sunt cele în care sunt implicaţi pietoni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând cu sfârşitul săptămânii trecute, alte două semafoare din Braşov au fost puse în funcţiune. Este vorba de semafoarele instalate la Piaţa Dacia şi în cartierul Tractorul, la intersecţia dintre str. 13 Decembrie şi străzile Olteţ şi Turnului. Semafoarele pentru pietoni sunt dotate cu buton.

Timp de câteva zile, semaforul din Tractorul acesta va funcţiona cu lumină intermitentă, urmând să intre în normală funcţionare începând cu săptămâna viitoare, când vor fi demontate şi limitatoarele de viteză din această intersecţie.

Tot pe galben intermitent, semaforul de la Piaţa Dacia a devenit funcţional începând de sâmbătă. Ca şi semaforul din Tractorul, acesta va urma să funcţioneze normal de săptămâna viitoare, după ce şoferii vor avea câteva zile la dispoziţie pentru a se obişnui cu prezenţa sa.

„Semafoarele vor sta pe galben intermitent câteva zile, astfel ca şoferii care tranzitează frecvent zona să se obişnuiască cu existenţa semaforului”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Montarea de astfel de semafoare a fost decisă în cominia de circulaţie a Primăriei după ce la Braşov au avut loc accidente în care şi-au pierdut viaţa pietoni. În plus în municipiul Braşov cele mai multe accidente sunt cele în care sunt implicaţi pietoni. Semafoarele înlocuiesc limitatoarele de viteză care s-au dovedit a fi ineficiente.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: