Alimente şi băuturi interzise când aveţi probleme cu stomacul

Alimente şi băuturi interzise când aveţi probleme cu
stomacul

Durerile de stomac pot fi cauzate de anumite alimente. FOTOShutterstock.

Roşiile, murăturile, băuturile cu acid, printre care şi apa minerală, dar şi cafeaua şi dulciurile nu sunt recomandate atunci când aveţi dureri de stomac.

Ştiri pe aceeaşi temă

Durerile de stomac pot fi cauzate de acidul gastric în exces, de stres, dar şi de anumite alimente. Ignorate, durerile de stomac pot duce la gastrită sau ulcer, iar in timp - la perforarea stomacului. Dacă aveţi deja dureri medicii vă recomandă să vă feriţi de tot ce înseamnă băuturi acidulate.

„Persoanele care au probleme cu stomacul trebuie să evite orice băutură care cauzează şi mai multă aciditate. Sucurile cu acid, dar şi apa minerală trebuie evitate neapărat deoarece vor da dureri şi mai mari. Cafeaua trebuie eliminată sau măcar nu trebuie consumată pe stomacul gol. Nici vinul nu este recomandat deoarece ajută la producerea de acid gastric în exces“, spune medicul internist Florin Tudor.

Evitaţi roşiile şi ceapa

Şi crudităţile ne pot da dureri şi mai mari dacă avem probleme cu stomacul. „Pacienţii care au gastrită şi ulcer, trebuie să evite crudităţile. Chiar dacă salatele sunt sănătoase, pot da dureri de stomac. Roşiile trebuie eliminate deoarece fermentează în stomac şi se digeră foarte greu. Varza, ceapa crudă, castraveţii şi ridichile trebuie consumate cu moderaţie. Se poate mânca salată verde de exemplu. De asemenea dacă aveţi probleme cu stomacul nu puneţi oţet în salată deoarece este acid. De asemenea nu mâncaţi murături, mai ales cele au oţet, deoarece acestea fermentează în stomac“, mai spune medicul.

Nu mâncaţi picant

Atunci când aveţi dureri de stomac trebuie să evitaţi mâncărurile picante şi dulciurile. „Mâncărurile cu ardei iute sau mult piper irită şi mai mult stomacul de aceea trebuie evitate atunci când suferiţi de gastrită sau ulcer. La fel şi dulciurile deoarece sunt iritante pentru un stomac care suferă. De asemenea limitaţi prăjelile şi tocăturile care se digeră destul de greu“, mai spune specialistul.

Şi fructele au destul de mult acid. „Din categoria fructelor sunt de evitat orice înseamnă citrice de la portocale, grapefruit, pomelo sau lămâi. Limitaţi de asemenea consumul de struguri sau pepene. Puteţi mânca mere sau banane. Ca să nu aveţi dureri şi mai mari puteţi face compot de fructe“, mai spune internistul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările