Alexandru Surdu lansează „Monografia Şcheilor Braşovului“, sub Tâmpa

Alexandru Surdu lansează „Monografia Şcheilor Braşovului“, sub Tâmpa

Alexandru Surdu este cetăţean de onoare al Braşovului, foto: arhivă

Alexandru Surdu îşi lansează mâine cea mai nouă lucrare, Monografia Şcheii Braşovului, la Cramele lui Decebal, de la ora 13.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cartea prezintă informaţii bibliografice exhaistive, cercetări de teren şi înregistrări ale unor persoane născute înainte de 1900. Despre monografie vor vorbi Doru Munteanu, Aurel Brumaru, Mircea Brenciu, Virgil Borcan şi Mircea Doreanu.

Alexandru Surdu, preşedintele Secţiei de Filosofie, Teologie, Psihologie şi Pedagogie a Academiei Române, director al Institutului de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru" al Academiei Române, membru al Uniunii Scriitorilor s-a născut la Braşov, la 24 februarie 1938. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, în anul 1963.

Din anul 1964 este cercetator la Centrul de logică al Academiei Române. La Centrul de Logica a colaborat cu Constantin Noica şi Anton Dumitriu la diferite proiecte de cercetare (seminarii filosofice, traduceri, ediţii critice). Anul trecut, academicianul a primit titlul de cetăţean de onoare al Braşovului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările