Al patrulea deces din cauza gripei la Braşov. Un bărbat de 48 de ani care nu era cunoscut cu alte afecţiuni şi nu era vaccinat împotriva bolii

Al patrulea deces din cauza gripei la Braşov. Un bărbat de 48 de ani care nu era cunoscut cu alte
afecţiuni şi nu era vaccinat împotriva bolii

Bărbatul a murit marţi din cauza virusului gripal A. FOTOArhivă.

Un bărbat de 48 de ani a murit din cauza gripei. Este al patrulea deces înregistrat la Braşov în acest sezon, când numărul de cazuri de gripă a fost cel mai mare din ultimii zece ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, bărbatul de 48 de ani din Braşov, a murit marţi din cauza gripei. Testele de laborator efectuate la Institutul Naţional „Cantacuzino” au confirmat prezenţa virusului gripal de tip A. Bărbatul nu era cunoscut cu afecţiuni medicale şi nu fusese vaccinat antigripal. Acesta este al patrulea deces din cauza gripei la Braşov şi al 124 la nivel naţional.

Gripa a provocat în acest sezon alte trei decese la Braşov, toate în luna februarie. Un bărbat de 66 de ani care fusese infectat cu virusul gripal de tip B a decedat în timp ce era internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov. Avea şi alte boli cronice care i-au slăbit organismul în lupta cu virusul gripal. Tot în februarie au decedat două femei una de 55 de ani care fusese infectată cu viruslui de tipA(H1), iar alta de 60 de ani care contactase virusul de tip B. Numărul de cazuri de gripă din acest sezon a fost cel mai mare din ultimii zece ani. Apogeul a fost atins în luna martie când timp de două săptămâni la rând s-au înregistrat câte 250 de cazuri, diagnosticate clinic la Braşov.

Gripa este o boală virală care debutează cu febră de 38-39 de grade, stare general proastă şi dureri musculare. Medicii ne sfătuiesc să evităm deplasările lungi atunci când este ger şi să evităm pe cât posibil locurile aglomerate. Dacă ne îmbolnăvim este important să nu ne tratăm după ureche, să luăm antibioce după capul nostru şi să mergem la medic. În această perioadă sucurile de citrice sunt recomandate deoarece au multă vitamina C.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: