Al doilea deces din cauza gripei la Braşov. O femeie de 60 de ani şi-a pierdut viaţa

Al doilea deces din
cauza gripei la Braşov. O femeie de 60 de ani şi-a pierdut viaţa

Gripa este o boală contagioasă. FOTOArhivă.

O femeie de 60 de ani din Braşov a murit de gripă de tip B, analizele de laborator conformând acest lucru. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică este al 53-lea deces provocat de virului gripal în acest sezon şi al doilea la Braşov. Femeia care a decedat avea însă şi alte boli cronice.

Ştiri pe aceeaşi temă

O altă femeie, de 55 de ani, a murit la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Urgenţă Braşov tot din cauza gripei. Femeia era infectată virusul gripal de tip A, subtipul H1. Deşi a primit tratament, din cauza sistemului imunitar slăbit, nu a putut învinge boala. Avea cancer şi urma un tratament oncologic.

Numărul de cazuri de gripă care se înregistrează săptămânal este cel mai mare din ultimii zece ani la Braşov. Săptămâna trecută s-au înregistat 172 de cazuri de gripă dintre care 32 de persoane au avut nevoie de internare în spital.

Din cauza gripei, la cel mai mare spital din Braşov au fost impuse restricţii. Programul de vizită este între 15.00 şi 17.00 şi este permis accesul unui singur vizitator pentru un pacient. De asemenea aparţinătorii sunt rugaţi să poarte mască şi să-şi dezinfectele mâinile la intrarea în saloane.

Gripa este o boală virală care debutează cu febră de 38-39 de grade, stare general proastă şi dureri musculare. Medicii ne sfătuiesc să evităm deplasările lungi atunci când este ger şi să evităm pe cât posibil locurile aglomerate. Dacă ne îmbolnăvim este important să nu ne tratăm după ureche, să luăm antibioce după capul nostru şi să mergem la medic. În această perioadă sucurile de citrice sunt recomandate deoarece au multă vitamina C.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: