Afacere: furi material dendricol din parcuri şi îl vinzi la pompele funebre

Afacere: furi material dendricol din parcuri şi îl vinzi la pompele funebre

Faptele minorilor vor fi sesizate şi Direcţiei pentru Protecţia Copilului, pentru a lua măsurile care se impun FOTO Politia Locala Braşov

Cinci minori au fost surprinşi, pe baza informaţiilor deţinute de poliţiştii locali, cu privire la dispariţia şi distrugerea prin rupere şi tăiere a gardurilor vii din municipiul Braşov, în special a puieţilor ornamentali de Bucsus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, poliţiştii locali au dat de un grup de cinci minori veniţi tocmai din Perşani, având intenţia declarată de a valorifica aceste bunuri vegetale în florării sau la societăţi de pompe funebre.

Deşi pentru unii ar putea părea un caz fără prea mare însemnătate, Poliţia Locală doreşte să atragă atenţia asupra faptului că minorii cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, fiind supravegheaţi în tot acest timp, de persoane adulte, se pretau la acte şi fapte contrare prevederilor legale.

Din acest motiv, poliţiştii de la Locală, urmează să anunţe în scris atât Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cât şi unitatea de poliţie din localitatea de unde provin copiii. De asemenea, va fi informată şi primăria din localitate pentru ca fiecare dintre aceste instituţii să ia măsurile legale, astfel încât copiii să nu mai fie folosiţi în mod abuziv ori trimişi să distrugă zonele verzi amenajate.

Pentru ca părinţii să realizeze gravitatea faptei, au fost sancţionaţi cu o amendă (maximă) de 500 de lei,  prevăzută de Legea 61/91.

Sacii cu materialul vegetal au fost predaţi pe bază de proces-verbal către serviciul specializat de amenajarea parcurilor, care se va ocupa de replantarea puieţilor ornamentali.

citeste totul despre: