ADMITERE LICEU 2013. Miruna Buta intrat cu 10.00 la Şaguna şi a câştigat locul întâi la Olimpiada Naţională de Limba Română

ADMITERE LICEU 2013. Miruna Buta intrat cu 10.00 la Şaguna şi a câştigat
locul întâi la Olimpiada Naţională de Limba Română

Miruna Buta este doar unul dintre elevii de top ai Braşovului. FOTOArhivă personală.

Miruna Buta este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna". Tânăra, care a reprezentat, acum doi ani, Braşovul la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, a reuşit o performanţă greu de egalat. Eleva a câştigat locul I, pe ţară, surclasând peste 50 de contracandidaţi de clasa a IX-a.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miruna Buta a reuşit, acum doi ani, să-şi depăşească emoţiile şi să convingă comisia că este cea mai bună elevă, din categoria ei, la limba şi literatura română. Tânăra s-a pregătit enorm pentru a atinge performanţa. Eleva a avut de realizat un proiect în echipă, a susţinut o probă scrisă şi una orală. Tema aleasă de Miruna a fost prezentarea obiceiului Junilor din Braşov. Miruna a luat punctajul maxim şi a reuşit să capteze atenţia juriului.

„Am învăţat că indiferent de naţionalitate, vârstă sau caracter, la o olimpiadă internaţională nu există elevi care să nu ştie. Cu toţii am câştigat, cu toţii am înţeles că există talente care să depăşească o inteligenţă remarcabilă, pentru că Olimpiada de Limbă, Comunicare şi Literatura Română este expresia unei virtuţi natale", a declarat Miruna Buta.

De atunci a participat în fiecare an la Olimpiade Naţionale, la latină, limba română şi sociologie. Spune că adminiterea la Colegiul Naţional Andrei Şaguna a fost un vis împlinit. „Când eram în Şcoala Generală mi se părea de neatins acest vis de a ajunge la Şaguna. La insistenţele părinţilor am încercat, pentru că nu aveam nimic de pierdut. Mi-am propus să iau 10.00 şi la Română şi la Matematică şi am reuşit. Clasa mea este una de elită, toţi colegii sunt Olimpici“, spune eleva.

Miruna vrea să studieze mai departe tot în România. „M-am gândit la studii sociologice şi europene. O să aleg o Facultate din Bucureşti sau Facultatea de Relaţii Internaţionale din Braşov“, a mai spus Miruna.

Tânăra a început să scrie şi o carte. „Îmi place foarte mult să scriu, cu asta îmi ocup timpul liber. Am scris o carte, dar încă nu am publicat-o. Îmi place mult să mă plimb, să stau pe o bancă, singură cu gândurile mele. Aşa îmi vine cele mai multe idei pe care le aştern apoi pe hârtie“, a mai spus eleva.

Pe aceeaşi temă:

Topul celor mai bune din licee din judeţul Braşov

Topul celor mai buni profesori din judeţul Braşov

S-au afişat rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2013

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: