Admitere Facultate 2013. Medicina este cea mai căutată facultate din Braşov

Admitere Facultate 2013.

Medicina este cea mai căutată facultate din Braşov

Aproape 5.000 de locuri sunt disponibile la Universitatea Transilvania.

Înscrierile la Universitatea Transilvania au început vineri şi vor continua până în 18 iulie. Până acum cei mai mulţi tineri, 165, s-au înscris la Medicină. Ei vor susţine examenele în 20 şi 21 iulie.

Înscrieri multe s-au mai înregistrat şi la Facultatea de Ştiinţe Economice unde 149 de tineri şi-au depus dosare. Pe locul al treilea la înscrieri până acum se află Facultatea de Inginerie Mecanică şi 82 de înscrişi. Facultatea de Drept nu mai are mare căutare, până acum fiind depuse doar 57 de dosare. Mai mulţi înscriri, respective câte 72 au fost la Sociologie şi Litere. Cele mai puţine înscrieri au fost la Facultatea de Muzică (3), la Ingineria Materialelor (12) şi la Industria Lemnului (12).

Taxele la Universitatea Transilvania sunt în 2500 şi 5.000 de lei. Anul acesta sunt diaponibile 5.000 de locuri la cele 18 facultăţi.Cea mai scumpă facultate rămâne tot Muzica, unde anul costă 5.500 de lei. Şi la specializarea Balneofizioterapie, tot din cadrul Facultăţii de Medicină, taxele sunt piperate, de la 3.500 de lei la 4200 de lei. La restul facultăţilor taxele sunt între 2.500 şi 3.500 de lei pe an.

Singurele facultăţi unde taxa rămâne neschimbată sunt Dreptul şi Sociologia. Studenţii vor plăti 2.500 de lei pe an. La Universitatea Transilvania sunt aproape 5.000 de locuri la cele 18 facultăţi. Nu se ştie încă însă câte vor fi cu taxă şi câte vor fi bugetate.

Informaţii complete despre înscriere, număr de locuri pentru fiecare specializare, se pot obţine de la secretariatele facultăţilor, dar şi de pe site-ul universităţii: www.unibv.ro, la secţiunea Admitere, unde este publicat „Ghidul Admiterii”. 

Pe aceeaşi temă:

Încep înscrierile la Universitatea Transilvania

Admitere diferenţiată la facultăţile Universităţii Transilvania

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: