Accident cu cinci răniţi pe Valea Bogăţii şi zeci de arbori doborâţi de vânt

Accident cu cinci răniţi pe Valea Bogăţii şi zeci de
arbori doborâţi de vânt

Nu porniţi la drum dacă nu aveţi maşinile echipate de iarnă. FOTOInfotrafic Judeţul Braşov.

Zăpada şi vântul au făcut ravagii la Braşov. Se circulă greu, iar pe calea ferată între Timiş şi Predeal arborii cad unul după altul. Tot din cauza zăpezii, cinci persoane au fost rănite în această dimineaţă pe Valea Bogăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un şofer a data în această dimineaţă şi a intrat cu maşina într-un parapet de pe DN13 pe Valea Bogăţii. Bărbatul şi alţi patru pasageri au fost răniţi. ISU a intervenit rapid, iar trei dintre răniţi au fost transportaţi la spital. Toate victimele erau conştiente. Pe DN1 între Timişul de Sus şi Predeal se circulă în condiţii de iarnă. Se formează coloane deoarece se merge încep, mulţi şoferii fiind surprinşi având cauciucuri de vară. Pe DN73 spre Fundata s-a interzis circulaţia vehiculelor mai grele de 7,5 tone.  

Zeci de arbori prăbuşiţi

Noaptea trecută, din cauza căderilor de zăpadă şi a vântului, cel puţin 24 de  arbori s-au prăbuşit în municipiul Braşov. Această cifră este estimativă, fiind stabilită în urma constatărilor reprezentanţilor primăriei şi a sesizărilor primite. În acest moment angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Serviciului de Amenajare Zone Verzi sunt pe teren, pentru a verifica dacă sunt probleme şi în alte zone. În urma prăbuşirii arborilor au fost afectate 4 autoturisme şi o reţea electrică, iar pe cinci străzi (C.D. Gherea, Apullum, Pieţei, Brânduşelor şi Neptum) arborii căzuţi au blocat total sau parţial carosabilul şi trotuarul.

S-a intervenit de urgenţă în zonele unde aceşti arbori blocau sau îngreunau traficul auto sau pietonal, urmând ca în cursul zilei sa fie soluţionate toate problemele legate de această situaţie. Şi reprezentanţii ISU au întervenit pentru a îndepărta mai mulţi arbori căzuţi din cauza vântului şi a zăpezii grele.

Cele două firme de deszăpezire, Vectra si Eurostrada, au acţionat în ultimele 24 de ore cu 14 utilaje. Până în această dimineaţă s-a acţionat pe toate străzile principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, zonele mai înalte Dobrogeanu Gherea, cartierul Şchei, podurile şi pasajele, drumul spre Poiana Braşov şi Poiana Braşov.

Întârzieri pe calea ferată din cauza arborilor căzuţi

După ce angajaţii CFR au lucrat două zile să repare firele de înaltă tensiune între Timiş şi Predeal, azi noapte, un pom a rupt din nou linia de contact. Circulaţia a fost reluată în această dimineaţă pe un singuri fir şi se lucrează la repararea celui de al doilea. Trenurilor li se ataşează locomotive Diesel pentru a traversa zona. Circulaţia nu este oprită, dar trenurile au întârzieri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările