Academicianul Alexandru Surdu, cetăţean de onoare al Braşovului

Academicianul Alexandru Surdu, cetăţean de onoare al Braşovului

Academicianul a primit distincţia din partea primarului

Primarul George Scripcaru i-a conferit, astăzi, titlul de cetăţean de onoare doctorului în filosofie, originar din Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandru Surdu s-a născut în 24 februarie 1938 în Braşov şi a fost elev al Colegiului Naţional „Andrei Şaguna". Din 1993 este membru titular al Academiei Române şi preşedinte al Secţiei de filosofie, teologie, psihologie şi pedagogie a Academiei Române. Din 1997 este director al Institutului de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru", iar în anul 2004 a fost distins cu Ordinul National Serviciul Credincios în grad de cavaler. Trebuie precizat că meritul iniţiativei acordării acestui titlu aparţine Editurii KronArt şi Societăţii Ziariştilor şi Oamenilor de Cultură „Cincinat Pavelescu“ din Braşov.

De asemenea, titlul de cetăţean de onoare a fost acordat post mortem şi inginerului Radu Prişcu, pentru activitatea sa în domeniul pirotehnic, distincţia fiind acordată nepotului său, scriitorul Horia Brenciu.


Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai josDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările