A şasea zi de proteste antisistem la Braşov. Circa 70 de braşoveni au ieşit în stradă şi au aprins candele pentru toţi cei care au pierit în iadul de la Colectiv

A şasea zi de proteste antisistem la Braşov. Circa 70 de braşoveni au ieşit în stradă şi au aprins candele pentru toţi cei care au pierit în iadul de la Colectiv

Braşovenii au ieşit din nou în stradă. FOTO: Simona Suciu

Circa 70 de braşoveni au ieşit, din nou, în Piaţa Sfatului, locul unde s-au adunat toată săptămâna. Duminică dimineaţa, o braşoveancă de 26 ani, victimă din Clubul Colectiv a murit la spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 20.20 Oamenii care au ieşit din nou în stradă la Braşov au spus că nu vor renunţa la proteste până când nu vor vedea o schimbare. Chiar dacă au fost mai puţini decât în zilele trecute asta nu înseamnă că sunt mai puţin hotărâţi. Pe o pancartă aşezată lângă candele din Piaţa Sfatului se putea citi: „Toate popoarele au hoţii lor, dau nu toate popoarele le permit să conducă“

„Nu vom renunţa până când nu vom vedea că s-a schimbat ceva. Ne-am săturat. Noi tinerii vrem să avem un viitor în ţara asta, nu mai vrem să vedem corupţie, vrem să avem unde munci şi vrem un viitor pentru această generaţie“, a spus protestatar.

„Vrem fapte nu vorbe şi promisiuni. Vrem să vedem că se întâmplă ceva. Vrem să trăim într-o ţară în care nimeni nu ia mită, nimeni nu cere bani ca să îşi facă meserie şi în care nimeni nu ia bani ca să nu-şi facă meseria. Vreau să trăiesc într-o ţară în care DNA-ul să nu mai aibă de lucru. Asta îmi doresc“ a spus un alt protestatar

„Pe lângă protestul nostru faţă de corupţia din ţara asta, am ieşit să ne rugăm pentru victimele din Colectiv, pentru cei au murit din cauza acestei corupţii şi a nepăsării. Dumnezeu să-i ierte“, a mai spus un protestatar.

UPDATE 19.30. Circa 70 de braşoveni au ieşit din nou în stradă. Oamenii s-au întâlnit la Prefectură de unde au pornit spre Piaţa Sfatului, purtând pe braţe un drapel uriaş. Braşovenii au protestat din nou împotriva sistemului şi au strigat cât au putut de tare: „Ne-a ajuns, Ne-am săturat“. Oamenii au aprins şi câte o candelă pentru Alexandra Rădulescu, tânăra de 26 de ani din Braşov, care a fost barman în Clubul Colectiv şi care a murit în această dimineaţă la spital. Braşovenii s-au rugat pentru toţi cei care au pierit până acum în iadul de la Colectiv.

„Am plâns de fiecare dată când am auzit că a mai murit cineva. Este nedrept ce au păţit aceşti tineri ca noi. Au plătit cu viaţa pentru inconştienţa şi corupţia altora. Ne rugăm pentru toţi cei care au plecat la ceruri, dar şi pentru cei care se luptă să trăiască, să le dea Dumnezeu putere“, a spus Adina Mitrache.

Braşovenii s-au adunat în fiecare seară şi au ceruto schimbare, o Românie fără corupţie, o Românie normală. Aseară, oamenii adunaţi în Piaţa Sfatului au venit cu pancarte şi au strigat cât au putut că vor eliminarea corupţiei. Printre mesajele scrise se putea citi: „Cu greutate după facultate, ca să ştim şi noi de ce trudim pe coate“, „Ne târâm prin noroi cu diplome pe bandă, ţara merge în jos, deşi noi nu stăm în pantă“, „Jos corupţia, corupţia ucide“,  „Opriţi finaţarea cultelor“, „Birocraţia sufocă România“ sau „Dreptate nu imunitate“.

Braşovenii s-au săturat de promisiuni şi cer investiţii majore în sănătate, sprijinirea sistemul de învăţământ, investiţii în infrastructură care este motorul economiei, dar mai ales înlăturarea corupţiei.

Pe aceeaşi temă:

Primul înger de la Braşov a plecat în Ceruri: S-a stins Alexandra Rădulescu

Tragedie în Colectiv. Numărul morţilor se ridică la 44, după ce în această dimineaţă s-au mai stins din viaţă trei răniţi


Starea răniţilor din Colectiv. Medic: „Când sunt conştienţi, pacienţii cred că se află în club şi devin agitaţi“

 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările