A început curăţenia de primăvară

A început
curăţenia de primăvară

Toate parcurile vor fi igienizate. FOTOSimona Suciu.

Până la finele acestei luni Braşovul va fi curăţat şi se va face deratizare. Părinţii sunt rugaţi să-i supravegheze pe cei mici pentru a nu intra în contact cu substanţele periculoase.

Cetăţenii cu gospodării individuale, agenţii economici, instituţiile publice şi asociaţiile de proprietari (locatari), au obligaţia de a efectua  deratizarea pe suprafeţele care le deţin, concomitent cu acţiunile desfăşurate pe domeniul public şi privat, numai cu un operator licenţiat. Neexecutarea acestei activităţi de către persoanele fizice sau juridice, atrage după sine amenzi cuprinse între  1.000 – 1.500 lei  pentru persoane fizice şi 1.500 –2.500 lei pentru persoane juridice.

Momelile raticide utilizate în actiunea de deratizare  a municipiului Braşov şi a unităţilor de învăţământ, vor fi amplasate în statii de intoxicare impermeabile inscriptionate cu mesajul “ ATENTIE OTRAVA”- ,, ATENŢIE TEREN DERATIZAT”, substanţa folosită şi telefonul prestatorului. În caz de ingerare accidentală se recomandă  ca antidot  VITAMINA K1 şi consultul medicului.

Reprezentanţii Primăriei recomandă părinţilor să supravegheze copiii pentru a nu intra în contact cu substanţele raticide şi deasemenea posesorii de animale să ia toate măsurile necesare pentru evitarea eventualelor accidente.

Pentru activitatea de deratizare, substanţa  folosită este VARAT PASTA sub formă de pastă (pliculeţe). substanţă activă  BRODIFACOUM

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: