A început construirea fabricii de elicoptere Super Puma de la Ghimbav

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua fabrică aduce la Braşov o investiţie de 40 de milioane de euro. Aici se vor produce unele dintre cele mai moderne elicoptere din lume.

Airbus Helicopters construieşte fabrica pe un teren de 27.000 de metri pătraţi pus la dispoziţie de compania IAR Ghimbav. Investiţia se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro, la care se vor adăuga alte 11 milioane de euro pe care va trebui să le investească IAR Ghimbav, companie care va fi principalul furnizor al fabricii. Proiectul prevede ca în 2017 să iasă de pe linia de fabricaţie primul elicopter civil de tip C1e, urmată în 2018 de ieşirea de pe linia de fabricaţie a primului elicopter de tip militar, plus forma alungită a acestuia, scrie bizbrasov.ro.

Braşovul are mare tradiţie în construcţia şi recondiţionarea de elicoptere, specialiştii de aici fiind recunoscuţi la nivel mondial. La Ghimbav există din 2012 Eurocopter România, o filială a Airbus Helicopters. Are 180 de angajaţi şi, de la an la an, cifra de afaceri a tot crescut ajungând la 38 de milioane de euro. De şapte ani compania se ocupă de  întreţinerea şi modernizarea elicopterelor PUMA şi SUPER PUMA fiind un adevărat lider de piaţă la nivel mondial. Noua hală ce va fi construită acum la Ghimbav este o dovadă a încrederii pe care o au companiile în specialiştii români.

Anul trecut specialiştii de la Braşov au finalizat un contract de 22 de milioane de euro ce a presupus modernizarea a 20 de elicoptere pentru Forţele Aeriene Regale Britanice. Elicopterele Puma au fost fabricate în 1970, iar specialiştii de la Eurocopter România de la Ghimbav au reuşit să le aducă în secolul XXI. Noul elicopter  poate fi adaptat pentru orice de necesităţi de la misiuni militare, umanitare, dar şi la transport persoane sau sevicii VIP. În urma modernizărilor făcute la Ghimbav, aparatul de zbor a câştigat încă 15 ani de viaţă, o putere în motor cu 35% mai mare şi un consum de combustibil cu 25% mai mic.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite