A doua „Piaţă Enescu“, în zona După ziduri. O zonă folosită acum pe post de parcare ar putea deveni pietonală

A doua „Piaţă Enescu“,
în zona După ziduri. O zonă folosită acum pe post de parcare ar putea deveni pietonală

În prezent zona este folosită pe post de parcare. FOTOPrimăria Braşov

Municipalitatea intenţionează să continue amenajarea centrului istoric ca spaţiu de promenadă, pietonal, şi în zona dintre Mureşenilor şi După Ziduri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administratorul public al municipiului a identificat un teren folosit în prezent de către şoferii care ajung în zona respectivă pentru a-şi lăsa maşinile, teren care ar putea fi amenajat ca o piaţă publică, asemănătoare Pieţei Enescu.

„Este vorba despre zona din spatele fostei Bănci Agricole, o zonă care în prezent arată foarte rău şi care este folosită drept loc de depozitare şi loc de parcat nu numai de cei câţiva riverani, ci şi de alte persoane. Avem în proiect amenajarea zonei de acces către această piaţă, cu acelaşi tip de pavaj ca şi pe celelalte străzi din Centrul vechi care au devenit pietonale, precum şi a pieţei propriu-zise, care ar putea fi un loc de relaxare şi destinat evenimentelor de mai mică anvergură, la fel ca Piaţa Enescu. Prin toate aceste amenajări urmărim să scoatem la lumină zone mai puţin vizitate de turişti, dar care au o importantă influenţă în evidenţierea oraşului medieval şi a rădăcinilor istorice braşovene, şi să creăm noi puncte de interes în Centrul Vechi, care să completeze obiectivele deja căutate de toată lumea” , a explicat administratorul Public al municipiului, Miklos Gantz.

Potrivit oficialului primăriei, spaţiul respectiv ar putea fi legat şi de Aleea După Ziduri, având în vedere că există o porţiune de zid care nu pare să fie de fapt zidul vechi al cetăţii, ci o construcţie mai nouă, fără valoare istorică. „Trebuie să ne adresăm specialiştilor pentru a verifica acest lucru, dar cred că se poate face o cale de acces care să lege viitoarea piaţă de Aleea după Ziduri“, a precizat administratorul public. Amenajările ar putea începe chiar din acest an şi ar fi realizate din fondurile prevăzute în buget la capitolul reparaţii străzi.

Totodată, şi porţiunea de stradă Apollonia Hirscher, până la intersecţia cu Castelului, la transformator, ar putea de asemenea să fie închisă circulaţiei autovehiculelor, pentru a deveni pietonală, la fel ca porţiunea aflată între Piaţa Sfatului şi strada Poarta Şchei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: